sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kotitonttu

Eilen valmistui villasta tällainen kotitonttu.Kotitontulla on tietenkin mukanaan avain, jotta se pääsee esteettömästi liikkumaan. Myös tässä työssä olen yhdistänyt märkähuovutusta ja neulahuovutusta: Takki ja lakki on märkähuovutettu, ja muut osat huovutettu neulalla.

Edellisessä kirjoituksessa puhuin siitä, etten halua tehdä enkeleille tarkkoja kasvoja. Tontut taas ovat toinen juttu: Niille voi tehdä vaikka kuinka vekkuleita ilmeitä. Ja se on jännä juttu, että vaikka kasvoja huovuttaisi useammat peräjälkeen aivan samaan tapaan, niin samanlaisia ilmeitähän ei tule koskaan! Tämä toki pätee muuhunkin käsillä tekemiseen. Harvemmin syntyy kahta identtistä työtä.

Omasta mielestäni tontut eivät liity pelkästään jouluun, kuten ei liity tämä kotitonttukaan. Myös muita tonttuja on tullut aiemmin huovutettua.


Tämä puutarhatonttu on jo pari kesää ollut mökillä kasvihuoneessa. Sylissään tontulla on makoista tomaatti. Tässä kuvassa tonttu tosin ei ole kasvihuoneesssa, vaan se ihastelee ilta-aurinkoa mökin laiturilla.Yksi tällainen saunatonttu on myös mökillä. Saunatontuilla on tietenkiin sylillinen saunapuita, ja kunnon vesiämpäri, jotta saa kylvyt valmiiksi.

2 kommenttia:

 1. Tulipas kotitontusta symppis! :)

  T: P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellaista vähän yritinkin. =) Huovutetut kasvot on muuten siitä aika jänniä, että ilme muuttuu myös riippuen siitä, mistä suunnasta kasvoja katsoo. Välillä melkein tuntuu, että esimerkiksi huovutetut tontut suorastaan virnistelevät. ;)

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)