keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pannulappuja

Tällä kertaa taas vähän huovutusta, tarkemmin sanottuna pannulappuja, jotka on ensin neulottu, ja sitten vanutettu pesukoneessa.Pannulapun neuloin ensin Novitan Huopanen -langasta. Malli on omani, ja sydän on neulottu parilla lankakerällä niin, että sydämen muoto näkyy myös nurjalla puolen ilman lankajuoksuja. Oikean ja nurjan puolen toki kaikesta huolimatta erottaa, mutta kuvio on kuitenkin nähtävissä molemmin puolin.

 


Tekniikan ikävä puoli on se, että pääteltäviä lankoja riittää, ja solmuun meneviä lankoja samaten, mutta kuvio on aika nopeasti neulottu, joten jos on oikein tarkka, tästä on mahdollista selvitä ilman pahoja umpisolmuja. =) Lopuksi virkkasin pannulapun ympärille reunuksen ja ripustuslenkin. Neule ei saisi olla liian tiukkaa, että pannulappu olisi huovutuksen jälkeen myös taipuisa. Tässä vielä aika reilun kokoinen pannulappu valmiina pesukoneeseen huopumaan. 

Tässä valmis pannulappu, harjattuna ja höyrytettynä. Pannulapun koko valmiina on noin 22x19 cm. (Kuvan laatu ei ole kovin hyvä, valmiit pannulaput kuvasin pilvisenä päivänä, ja villa vaatisi hyvän, kirkkaan luonnonvalon tai tehokkaan kameran, jotta värit pääsisivät oikeuksiinsa.)

Valmiin pannulapun voi käytössä tulevien tahrojen poistamiseksi pestä joko käsin, tai pesukoneessa hellävaraisella villaohjelmalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)