sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Sytykeruusuja

Parisen viikkoa sitten tein taas kasan sytykeruusuja.

Sytykeruusut ovat mainiota kierrätysaskartelua. Materiaalina ruusuissa on kanamunakennoa ja steariinia. Kanamunakennoista tehdään ensin ruusuja, ja valmiit ruusut kastetaan sulaan steariiniin. Kaikki vanhat kynttilänjämät pääsevät siis hyötykäyttöön.
Yksi sytykeruusu palaa minuutteja, joten sillä saa niin saunanpesän, takan kuin nuotionkin lähes takuuvarmasti syttymään. Retkille, joilla on tarkoitus tehdä nuotio, otan aina sytykeruusuja mukaan, sillä jo yhdellä ruusulla saa syttymään jopa kosteatkin puut, testattu on! =)
Kauniissa korissa vaikkapa takan päällä, nämä sytykkeet käyvät koristeesta.
Nätisti pakattuja sytykeruusuja on mukava viedä myös tuliaisiksi. Kaunista, ja samalla myös hyödyllistä!
Viikonloppuna istuskelin tovin jos toisenkin mökin terassilla kesäsäästä nauttien, ja mm. pyörittelin kasan huopapalloja. Niistä lisää myöhemmin. =)


3 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä kivoja, olen tehnyt niitä koulussa oppilaiden kanssa ja oli heille mieluista puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin miettinyt, että näitä ehkä voisi yrittää tehdä myös lasten kanssa, joten mukava kuulla, että sinulla on hyviä kokemuksia! Sinänsähän tämä ei ole kovin vaikeaa puuhaa, joten kouluikäisille suurinta haastetta tuo varmaan vaan kärsivällisyys, että malttaa tehdä ruususta kyllin tiiviin, ettei palaset leviä siinä vaiheessa, kun ruusuja kastetaan steariiniin. =)

   Poista
  2. Hei miten saat noin oranssin ja valkoisen värisiä ruusuja?

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)