sunnuntai 25. elokuuta 2013

Talvilintuja

Ulkona alkaa vasta ensimmäiset syksyn merkit pikkuhiljaa näkyä, mutta minun huovutusalustallani on jo pyörinyt pieni talvilintujen parvi.

Talitiainen...
 ...hömötiainen ja...
... punatulkku.

Punatulkkua huovuttaessani mietin, millä punaisen sävyllä värittäisin vatsan. Useimmitenhan punatulkku kuvataan aivan punaisella vatsalla, vaikka todellisuudessa punatulkun punainen ei ole tummanpunainen tai joulunpunainen. Päätin tehdä "rohkean" vedon, ja valitsin oranssin villan. Vaikka tämäkään ei ihan "aidon" näköinen ole, niin heti, kun sitä aloin punatulkun vatsaan huovuttaa, totesin valinnan ainakin omasta mielestäni hyväksi. =)

Vähän näitä lintuja tehdessä täytyy aina tehdä kompromisseja ja sovelluksia noiden värien suhteen muutenkin. Aivan jokaista väripistettä on ainakin mun taidoilla mahdoton tehdä, ja villavalikoimakin on kuitenkin rajallinen. Hömötiaisen vatsa esimerkiksi voisi olla väähän harmaamman sävyinen vaalea jne...

Edellisessä kirjoituksessa kerroin keskeneräisten töiden määrästä. Vaikka esimerkiksi nämä linnut ovat sitten edellisen kerran valmistuneet, niin keskeneräisiä töitä taitaa olla vieläkin enemmän nyt. =) Se taas johtuu siitä, että tämä päivä on mennyt märkähuovutellessa. Olen huomannut, että neulahuovutus sujuu iltaisin ihan mukavasti, mutta märkähuovutus vaatii taas sen verran pidemmän yhtämittaisen ajan, että sitä on helpompaa sen vuoksi tehdä vapaapäivinä. Nytpä on siis erilaisia villaisia juttuja kuivumassa siellä ja täällä. Kunhan kuivuvat, pääsen taas neulan kanssa niitä saattamaan valmiiksi arkisina iltoina. =)

3 kommenttia:

  1. aivan ihania lintuja, tosi söpöjä ja aidonoloisia :) terkuin tallu

    VastaaPoista
  2. Vau mitä lintuja! Etsin villaisien punatulkkujen mallia jotta tietäisin miten huovutella villoistani. Edelleenkään en tiedä märkähuovutanko vai neulaan, mutta sinun työsi on kyllä upeita!!

    VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)