keskiviikko 21. elokuuta 2013

Villatilaus ja keskeneräisiä töitä

Tänään ollessani sopivasti kotimatkalla töistä, sain tekstiviestin, että tilaamani villat ovat noudettavissa postista. Kun sain paketin hyllystä, levisi suuni hymyyn. Paketti nimittäin näytti vähän erilaiselta kuin yleensä. =)

Varsin tärkeään peruselintarvikkeeseen oli siis tilaukseni verhottu, ei mitään humpuukia siis tämä touhu. ;) Naureskellen kannoin paketin autoon ja autosta kotiin, ja ajattelin, että mahdan näyttää voimakkaalta naiselta, kun tuon kokoinen perunasäkki keikkui vaivattoman näköisenä kainalossani. =)

Kehräämö Mustalammas Oy on paikka, josta minä tilaan huovutusvillat. Tarkoitus ei ole sen kummemmin mainostaa, mutta itse olen yleensä aina ollut hyvin tyytyväinen sieltä saamiini tarvikkeisiin. Myös toimitusajat ovat joskus aivan uskomattoman nopeita: Tämän tilauksen tein maanantai-iltana, ja tänään, keskiviikkona, villat ovat siis jo minulla!

Tässä tuon paketin sisältö. Villapakettia avatessa olo on aina vähän sama kuin lapsella jouluna. Vaikka varsin hyvin tietää, mitä on tilannut, on aina yhtä hienoa nähdä ne villat oikeasti. Jotenkin jo nuo villat itsessään ovat ainakin minun silmissäni niin kauniita... Suurin osa näistä villoista on tarkoitus käyttää töihin, joita minulta on pyydetty, ja vähän tietenkin muihinkin suunnitteilla oleviin juttuihin. Aika tarkkaan täytyy tilausta tehdessä miettiä, mitä villoja tarvitsee ja miten paljon, ettei tilaus lähde käsistä ja muutu liian suureksi... Värjeä kun on tarjolla vaikka kuinka, ja laskun loppusumma kasvaa helposti huikeisiin mittoihin.

Mustastalampaasta tilaan myös yleensä huovutusneuloja. Tosin aina välillä vähän vaihtelee se, millaisia neuloja sieltä tulee, mutta tyytyväinen olen ollut myös niihin. Tällä kertaa en kuitenkaan tilannut niitä, sillä arvelen tämän hetkisen varaston riittävän ainakin seuraavaan tilaukseen. Hyvien huovutusneulojen saaminen ei suinkaan ole mikään itsestäänselvyys, ja kaikissa askartelu/käsityöliikkeissä ei neulahuovutuksesta välttämättä paljoa edes tiedetä. Käsite "perusneula" tai "viimeistelyneula" on esimerkiksi hyvin vaihteleva.

Tässä minun käsitykseni huovutusneulavalikoimasta. =) Joskus mietin, millaisen seurannan noiden neulojen käytöstä voisi tehdä, että tietäisin, miten mitäkin neulaa lopulta käytän. Jokatapauksessa niitä pitää olla useaa sorttia käden ulottuvilla. Niitä sitten vaihtelen tasaiseen tahtiin. Ja yleensä aina, kun neula syystä tai toisesta napsahtaa poikki, tuntuu, että se oli juuri se kaikkein paras neula! Kaikki neulani eivät siis ole Mustastalampaasta, ja harmittaa, etten ole tullut laittaneeksi kaikkien neulojen merkkejä/ostopaikkoja ylös. 

Nyt, kun loman jälkeen töitä on taas tehty useampi viikko ja työkausi alkaa olla kiireisimmillään, huomaan, miten paljon vähemmän aikaa tällaisille harrastushommille on. Ja kun kotonakin olisi kaikenlaista muutakin tehtävää, täytyy kotihommia tehdä iltaisin aika tehokkaasti, jotta aikaa jäisi myös huovuttamiseen. Mielessä on monia enemmän ja vähemmän keskeneräisiä suunnitelmia, ja keskeneräisiä töitä pyörii pöydällä.

Esimerkiksi nämä vielä melko albiinot linnut (ja linnun osat) odottelevat valmistumista. Parit linnut ovat viimeistelyä vaille valmiita, mutta niitä en vielä kuvannut. Kunhan saan ne valmiiksi, niin lisään ne tänne blogiin sitten kyllä.

Markkinoilla minulta kyseltiin huovutettuja koruja. Avainnauhoja olen kyllä tehnyt niin, että olen käyttänyt mukana huovutettuja helmiä, mutta varsinaisesti koruja en ole tehnyt. Kyselystä lähti kuitenkin ideat kieppumaan päässäni. Siellä pääni sisällä ne näyttävät vähän valmiimmilta, mutta todellisuudessa ensimmäiset versiot pyörivät osissa pöydän yhdellä laidalla. Toivottavasti nekin tässä lähipäivinä kokoontuvat yhdeksi tai kahdeksi enemmän korunnäköiseksi. =)

Myös villasukkia on yhdet puikolla ja yhdet höyrytystä odottamassa. Se on jo jotenkin niin itsestäänselvää, että ei tullut mieleen ennen kuin nyt, että niistäkin olisi toki voinut tähän kategoriaan ottaa kuvan.

Seuraavalla kerralla siis toivottavasti jo jotain valmistakin. =)


2 kommenttia:

 1. Villat ovat kauniita ja houkuttelevia!
  Hienossa paketissa tilauksesi tosiaan
  lähetettiin :-D
  En paljoakaan tiedä huovuttamisesta, joten onkin mielenkiintoista lukea aiheesta täällä blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Nina kuulla, että juttuni kiinnostavat! =) Olen aika laiska yleensä kuvailemaan esim. työvaiheita, mutta täytyisi yrittää opetella sitäkin. Huovutuksessa olen aikalailla "itseoppinut" ja voi olla että joku toinen tekee ihan erilailla. Ja taas toisaalta, käsityö on käsityötä, jota kukin tekee omalla tavallaan.

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)