sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sydämiä

Edellisellä kerralla kirjoittelin löydöistä isäni varastosta, ja tällä kertaa jatkan samasta aiheesta. Nimittäin odotellessani viime viikonloppuna mökillä maalin kuivumista, päätin hyödyntää kauniin aurinkoisen ilman, ja huovutin ulkosalla. Siinä vaiheessa isäni kertoi, että varastossa olisi myös säkillinen superlonlevyjä. Ajattelin heti, että huovutusalustoja tarvitaan aina, mutta onneksi en saippuaisin käsin päässyt heti säkkiä penkomaan. Silloin olisin varmaan ottanut talteen vain levyn tai pari...

Siinä huovutellessani mieleeni nimittäin tuli, että jostain syystä jokin aika sitten olisin kaivannut superlonia muuhunkin. Ja sitten keksinkin jo, että mihin. Ja niinpä superlonia lähti sitten mukaan enemmänkin. Ja sille osalle, mikä vielä jäi, annoin viikolla hävityskiellon. =) 

Ensimmäistä mieleeni tullutta ideaa en vielä ole yrittänyt toteuttaa, mutta pari sen jälkeen tullutta kyllä. Tällä kertaa oli tarkoitus ottaa oikein työvaihekuviakin, mutta alkuun kun pääsin, niin kamera unohtui taas.

Superlonista leikkasin ensin sydämen, ja sitten märkähuovutin päälle kunnon kerroksen villaa. Sydämen kuivuttua otin taas tuttuun tapaan huovutusneulat esille, ja tikutin koristeet.

Lopputuloksena koristesydän, jonka voi laittaa vaikka koristeeksi oveen tai eteiseen. Sydämen korkeus on n. 18cm ja leveys n. 16cm. Jonkunaikaa pohdin, miten ja millaisilla kirjaimilla tekstin tekisin, ja sitten päädyin siihen, että koristekiemuroiden rinnalle voisi hyvin tehdä aika rennotkin kirjaimet. Tätä tehdessä koin myös sympatiaa niitä alakoululaisia kohtaan, jotka vasta opettelevat sekä kirjaimia, että kirjoitusta. Kävi nimittäin niin, että itsekin keskityin kirjaimiin ja niiden tekoon niin, että tyytyväisenä huomasin tuijottavani sydäntä, jossa luki "TERVTULOA". Onneksi olin siinäkohtaa vasta luonnosvaiheessa, joten virheen pystyi korjaamaan. Valmiista työstä kirjaimia ei olisikaan saanut mitenkään nypittyä jälkiä jättämättä pois.

Tätä tehdessä sydänideoita alkoi tulla enemmänkin, ja toteutukseen niistä pääsi tämän lisäksi vielä yksi.
Tämän sydämen voisi ripustaa vaikkapa ulko-oveen päiväuniaikaan. Nallen kädessä on sydän, jonka teksti kehoittaa olemaan hiljaa, ja vaikkapa olemaan soittamatta ovikelloa, sillä joku on nyt nukkumassa. Näitä oli tarkoitus tehdä myös vaaleansinisenä, mutta, yllätysyllätys, minulla ei ollutkaan vaalenasinistä villaa kyllin paljoa, läjä vain pieniä vajaita nyssäköitä. Uuden villatilaussuunnitelman ensimmäinen väri on siis kirjattu... ;)

Nyt olisi muutama villakasa taas odottelemassa lämmintä vettä ja mäntysuopaa. Hommiin siis! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)