sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Huovutettu pannumyssy

Tämän pannumyssyn valmistumisesta on jo kulunut hetki, mutta en ole tullut sitä laittaneeksi tänne blogiini. Pannumyssy on märkähuovutettu kaavan avulla, ja etupuolelle on neulahuovutettu valkoisella villalla koristekiemuroita.
 

Pannumyssyn leveys on n. 34cm ja korkeus n. 23cm. Villa on tiiviiksi huovutettua, ja villan paksuus on noin 0,5cm.
 
Vähän aluksi jostakin ihmeellisestä syystä epäilin, että mahtaako tällainen kerros huopaa yksin pitää kahvin tai teen lämpimänä, vai vaatisiko pannumyssy vielä vahvempaa villakerrosta. Pannumyssy on kyllä tiiviiksi huovutettu ja villan loistavat ominaisuudet materiaalina ovat hyvin tiedossani, mutta halusin varmuuden asiasta. Siispä päätin suorittaa pienen testin! Otin kaksi samanlaista kattilaa, johon laitoin yhtä paljon vettä, ja kuumensin niitä yhtä kauan. Sitten laitoin molempiin kattiloihin kannet päälle, ja toisen kattilan päälle myssyn.
 
Odottelin puolisen tuntia, ja menin katsomaan, mikä on tilanne. Kun otin myssyn kattilan päältä, ja tartuin kattilan kanteen, poltin sormeni. =D Vesi oli yhä erittäin kuumaa. Odottelin vartin, ja tein saman, mutta nyt vahingosta viisastuneena tartuin kanteen pannulappu kädessä. Kuumaa oli yhä. Lakkasin kellon tuijottelun, mutta tarkkailin tasaiseen tahtiin kattiloita. Siinä vaiheessa, kun vesi siinä kattilassa, jonka päällä oli pelkkä kansi, oli jo haaleaa, oli myssyn alla olleen kattilan vesi yhä kuumaa.
 
Päätin, että tämä testi riitti minut vakuuttumaan, että tämä pannumyssy ei todella enää tarvitse vanuvuoria tai mitään muitakaan lisävirityksiä. =) 

3 kommenttia:

 1. Kiitos kannustuksesta ! Tuota yritetään huomenna... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla jos onnistuin kannustamaan! =) Mukavia huovutushetkiä! =)

   Poista
 2. Kiitos! Hyvä tietää, ettei lisäkerroksia tarvita.

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)