perjantai 18. lokakuuta 2013

Huovutetut lapaset

Eilen täällä suunnalla jo tuiskusi räntää hetkittäin ihan kunnollakin, ja maakin oli paikkapaikoin valkoinen. Räntä tosin suli aikas pian pois, mutta asteen parin lämpätila pohjoistuulen kera on tänäänkin muistutellut, että talvi alkaa olla tuloillansa. Siispä on hyvä aika alkaa myös vähitellen suunnitella syysvaatteiden vaihtoa talvitamineisiin!
 
Kovimmillakin pakkasilla aika takuuvarma käsien lämmittäjä on huovutetut lapaset! Vahvuutensa ja tiiviytensä vuoksi ne pitävät kylmän hyvin loitolla, eikä pieni viimakaan niistä ihan heti mene läpi. Yhdet tällaiset huovutetut lapaset valmistuivat juuri.
Lapaset on neulottu Novitan Huopanen langasta.

Ennen pesukoneeseen laittoa lapaset ovat aikas jättimäistä kokoluokkaa. Pituutta on jonkun verran alta puolen metrin. =)
Pesukoneessa käynnin jälkeen lapaset ovat melkoinen myttykasa, mutta muotoilun ja harjauksen jälkeen ne näyttävät jo huomattavasti paremmilta. Pääsin työvaihekuvien ottamisessa hyvään alkuun, mutta tähän ne sitten jäivätkin. Piti ottaa kuva myös kuivuneista lapasista ja koristeluhuovutusvaiheesta, mutta taisi olla tekemisen into taas niin suuri, että kuvaaminen unohtui. ;)
Kun lapaset olivat muotoilun jälkeen kuivuneet, neulahuovutin lapasten selkäpuolelle tutut kiemurakuviot.
Kuvio on periaatteessa sama molemmissa lapasissa, mutta käsityön luonteeseenhan kuuluu se, että ihan identtisiä töitä on aika mahdotonta tehdä.
 
Olen tehnyt lapasia aiemmin myös Novitan ohjeella, mutta tämä ohje on omani. Näissä lapasissa peukalo on neulottu kiilamaiseksi, ja myös varrella on pituutta, sillä mielestäni lämmön tae on lapasissa myös se, että kylmä ei pääse lapasten suusta sisään. Nämä lapaset ovat kokoa M, mutta mitoitus on vähän reilumpi. Itse tykkään pukea huovutettujen lapasten alle vielä ohuet sormikkaat, joten siitäkin syystä huovutetut lapaset saavat  mielestäni olla vähän reilummalla mitalla. Nämä lapaset kädessä on nimittäin vähän hankalaa esimerkiksi avata ovea avaimella tai vaikka kaivaa puhelinta taskusta. Niinpä pakkasilla on mukavampaa ottaa sormikaskäsi hanskasta, kuin palelluttaa hetkenkään vertaa paljaita käsiä.
Mukavaa viikonloppua kaikille! =)
 
Ps.  Jos kiinnostuit näistä lapasista, niin nämä, kuten aika moni muukin blogissani esittelemäni työ, löytyy Taitomaasta! =)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)