tiistai 15. lokakuuta 2013

Kännykkäpusseja

Tovi on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, mutta täällä ollaan yhä. =) Kaikenlaista "puolivalmista" on tullut tehtyä, ja jotain valmistakin, mutta blogin päivitykseen asti ei ole mukamas aikaa riittänyt...
 
Minulta kyseltiin kesällä markkinoilla kännykkäpusseja. Niitä minulla ei silloin ollut, mutta ajatus on pyörinyt päässäni. Huovutettuna tietenkin... Nyt niitä olen saanut muutaman valmiiksi. Pitkään pyörittelin päässäni, että millaisia ja miten, kun pitäisi olla kuitenkin käytännöllisyyskin huomioitu. Tällaisia sitten lopulta syntyi:
 Kännykkäpussit on neulottu Novita Huopasesta, ja huovutettu sitten pesukoneessa.


Kännykkäpussien koristeet on neulahuovutettu. Aiemmin en ole neulahuovuttanut pesukoneessa vanutettuun huopaan, joten ensin piti tehdä pieniä testejä, kuten esimerkiksi tarkistaa, miten neulahuovutetut kuviot kestävät pesun. Ja hyvinhän ne Huopasen ohjeen mukaisen käsinpesun kestivätkin!
 
Kiinnitykseksi valitsin nepparikiinnityksen. Neppareita ostaessani myyjä ei osannut sanoa, miten kyseiset nepparin toimisivat huovutetun materiaalin kanssa. Niinpä testasin myös sen: Iskin nepparit kiinni samaiseen huopakoetilkkuun mihin testasin neulahuovutustakin. Kiinnitys onnistui hyvin! Sitten testaamaan. Parin illan aikana hypin nepparia auki ja kiinni aikas ahkeraan, ja hyvin piti! (Ainoa asia, jonka kanssa alkoi olla ongelmia, oli omat sormet. ;) )


Vielä halusin kännykkäpusseihin jonkinlaisen kiinnityssysteemin, jolla pussin saa kiinnitettyä esim. avainnauhaan, laukkuun tms. Koska villaan tehtävät reiät alkaisivat todennäkäisesti jossain vaiheessa venyä, niin päätin ratkaista ongelman pujottamalla kestävää ja vahvaa vahattua puuvillanyöriä pussin pohjan läpi kulkemaan pussin sisäkautta, ja taas pussin yläosassa pussin takaa ulos. Huovutettu villahelmi pitää nyörin kiinni alhaalla, ja nyörin yläpäässä on kiinni hopeoitu rapulukko, jolla pussin voi tarvittaessa kiinnittää.
Tästä kuvasta tuo narukiinnitys tulee ehkä vähän paremmin esille.
 
Valokuvauksen kanssa edelleen piisaa haastetta... Silloin, kun on mukava aurinkoinen päivä, jolloin kuvata, ei juuri ole ongelmia, mutta tämä hämärä aika on asia edelleen. Keinovalot tuppaavat vääristämään värejä, ja kun kuvia käsittelee värien palauttamiseksi, niin kuvat eivät ole enää kovin luonnollisen näköisiä muuten. En omista järjestelmäkameraa, vaan ihan tavallisen digikameran. Näidenkin kuvien ottamisen jälkeen olen kuitenkin taas pari pientä juttua oppinut, joten enköhän vielä tämän homman opi! =)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)