sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Huopakukkia

Viimeisimmät huovutukseni (jos huopalapasia ei lasketa) ovat olleet pääasiassa kukkia. Osa taas on vielä keskeneräisinä, mutta äskettäin viimeistelin ja kasailin pari asetelmaa valmiiksi. Nämä ovat mielestäni jo aikas jouluisen näköisiä! =)

Kaikki osat on ensin märkähuovutettu ja sitten kiinnitetty ns. "kukkasieneen" neulahuovuttamalla ja ompelemalla. Muuten asetelma on tehty 100% suomalaisesta lampaanvillasta, ainastaan tuo "kukkasieni" on superlonia, joka on päällystetty villalla. Ja tuo superlonikin on ns. kierrätysmateriaalia, joten sikäli aika luontoystävällinen on tämä työ. Niin, ja ompelulanka on tietenkin tekokuitua...

Tässä vielä kuva ilman ruukkua. Kuvien ruukut ovat halkaisijaltaan n. 10cm, joten sen kokoiseen nämä asetelmat sopivat ainakin vallan hyvin. Ilman alustaa asetelma ei pysy pystyssä, mutta esimerkiksi hieman syvän mallinen lasilautanen käy tälle asetelmalle oikein hyvin.

Huopakukka on varsin helppohoitoinen! Kastelematta se kestää vuodesta toiseen! Tosin suora auringonpaiste voi aikaamyöten haalistaaa villan värejä. Pölyjen puhdistukseksi tuuletus ulkona riittää. Mikäli huopakukan muodot kärsivät esimerkiksi säilytyksen aikana, lehtiä voi muotoilla uudelleen käsin. Pieni sumutus suihkupullosta auttaa ennen muotoilua.


Huopakukissa villan värien hehku tulee mielestäni ihanalla tavalla esiin! Varsinaista värisävyillä leikittelyä on kukkien huovuttaminen, vaikka kyseessä olisikin vain valkoisen kukat, joiden keskustassa on vain hiven vihreää! =)
Punaiset kukat ovat tällä kertaa yksivärisiä, mutta lienee suorastaan pakko tehdä myös versio parista eri punaisen sävystä! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)