maanantai 18. marraskuuta 2013

Huovutettuja lapasia ja hyväntekeväisyystöppösiä

Juuri kuivasin käteni mäntysuopavedestä, ja ripustin huovutukset kuivumaan. Nyt vielä pikainen blogipäivitys!
 
Varsinaista tekemisen riemua olen taas viimepäivinä kokenut, kun olen saanut huovuttaa ja neuloa. Alkuviikosta kävi nimittäin niin, että vaikka aina naureskelen varoituksille liukkaista, niin syksyn suunnilleen ekoilla liukkailla petti pito, ja otin kunnon ilmalennon koiraa lenkittäessäni. Onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä: Muutaman päivän lepo ja särkylääkekuuri, ja taas hommat toimii! =) Alastulo nimittäin tapahtui kylki edellä, ja oikea käteni oli pari päivää aikaslailla onneton käyttää. Niinpä nyt onkin entistä ihanampaa näperrellä, kun hetken pelkäsi, miten pitkä tauko olisikaan edessä. =) Joskus hyvin pienetkin asiat muistuttaa meitä siitä, että on syytä iloita niistä asioista, joita niin itsestäänselvinä usein pitää...
 
Viimepäivinä ja tänäänkin olen huovutellut kukkia ja enkelinmekkoja, mutta niistä kuvia seuraavalla kerralla. Sen sijaan nyt pari kuvaa huovutetuista jussi-lapasista, joita minulta on muutama pari tilattu.

Lapaset on neulottu Novitan huopasesta, ja huovutettu pesukoneessa. Kuviot on osin neulottu ja osin neulahuovutettu valmiisiin lapasiin. On taas sellainen väriyhdistelmä, jonka kuvaaminen keinovalossa on aika haastavaa. Mutta oikein ihana on tämä vihreän sävy!
Nyt, kun olemme taas lukeneet ja kuulleet maailmalta hyvin koskettavia uutisia, on vallan hyvä hetki kertoa yhdestä pienestä mutta hyvästä tavasta, miten voisi itse olla edes vähän auttamassa heitä, joilta tälläkin hetkellä puuttuu niin paljon: Swanspinkin Satu on järjestänyt töppöstempauksen, jossa on tarkoitus neuloa töppösiä, sukkia, lapasia ja pipoja apua tarvitseville lapsille. Avustuskohteina ovat SPR ja Vienon kammari. Jos haluat lukea lisää ja tulla mukaan Baby Swan porukkaan, lisätietoja löytyy täältä!
 
Tässä muutamat tekemäni töppöset valmiina lämmittämään pieniä jalkoja. Töppöset on neulottu Sadun tekemällä ohjeella.
 

2 kommenttia:

 1. Ihanaa nähdä ensimmäiset töppösesi valmiina!!! Kiitos Reija <3
  Kaikki vaan innolla mukaan kivaan porukkaan!!
  terv Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä neuloo kyllä melkoisen nopeaa tahtia! Sitäpaitsi tämä on oiva keino hyötykäyttää niitä lankakeränloppuja, mitä meille kaikille neulojille kertyy! Piti oikein tarkistaa, että reilu 20g lankaa menee yksiin töppösiin, kun tuntui, että kerän lopustakaan ei kulunut juuri mitään! Ja noihin pienempiin tietysti sitäkin vähemmän.

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)