sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Huovutettu kissa

Viikonloppuna sain huovutettua minulta tilatun kissan. Näitähän olen tehnyt ennenkin, mutta en vielä mustavalkoisena.
Musta ja valkoinen on kyllä aika haastava väripari huovutuksessa. Mustat villakuidut näkyvät älyttömän hyvin valkoisessa, ja valkoiset mustassa, joten aika tarkkana saa olla, ettei työ muutu harmaaksi! Kissan sisälle mahtuu 3/4 litran pullo, joten tätäkin kissaa voi koristekäytön lisäksi käyttää myös kattauksessa ja juoman viilentäjänä.

Tilauksena oli siis musta kissa, jolla on valkoista rinnassa. Ja myös kuonoon piti tulla nuo valkoiset täplät.
Huovuttajan helpotukseksi kissan silmät ovat kiinni. Silmien huovuttaminen on mielenkiintoista, mutta yleensä kestää aika pitkä aika, että saan silmistä itseäni tyydyttävän lopputuloksen...
Yllättävän hyviä kuvia keinovalossakin tästä kissasta tuli. Tietenkin parempiakin voisivat olla, ja vähän piti jälkikäsitellä, mutta kyllä näistä nyt aikahyvin ideasta kiinni saa! =)
Eiliset myyjäiset sujuivat mukavasti. Ne olivatkin sitten vuoden viimeiset. Taitomaahan olen viikonloppuna lisäillyt joitakin myyjäisistä jääneitä töitä. Postin lupauksen mukaan viimeistään keskiviikkona lähetetyt kirjeet ovat perillä jouluksi.
 
Tänään olen siivonnut (lue: raivannut) kotiani taas kodin näköiseksi. Viimeiset pari viikkoa se on näyttänyt enemmänkin varaston ja työhuoneen risteytykseltä, ja vaikka olen mielestäni tasaiseen tahtiin vähän imuroinutkin, niin täällä on siitä huolimatta myös lattiat näyttäneet siltä, kuin täällä asuisi musta-valko-ruskean koiran lisäksi punainen ja vihreä koira. =) Yksi tilaustyö olisi vielä tehtävänä ennen joulua, mutta sen saan tehtyä kyllä vähän pienemmällä "levittäytymisellä". =)
 
Tuossa villoja ja muita tykötarpeita pakkaillessani tuumailin itsekseni, että alkuvuonna voisi yrittää tehdä töitä, johon käyttäisi ensin pois ne materaalit, joita jo on. Mutta toisaalta, itseni tuntien, kun se joku idea iskee, niin selitä siinä sitten itsellesi, että nyt ei tehdä sitä, kun tehdään noita toisenvärisiä ensin... =) Ja toisaalta, tässä huushollissa ei vielä ole nähty yhtä ainoaa villanyssäkkää, joka ei kohtuullisessa ajassa jokatapauksessa käytettyä olisi tullut. (Paitse ne muutamat väriaarteet, joita en raaski käyttää. ;))
 
Vielä olisi viikonverran aikaa jouluun. Tiedän, että ainakin itselleni on liian kliseistä ja turhaa sanoa, että "eihän stressata". Ainakin itselläni on työnkin puolesta melkoisesti vielä tehtävää. Mutta jos joka päivä löytäisi sen pienen, rauhallisen ja tunnelmallisen hetken, niin eikö se olisi jo aika hyvä? Itselleni tässä auttavat kynttilät, joita nytkin palaa aika lukuisa määrä, niin sisällä kuin parvekkeellakin.
 
Mukavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Voi miten sievä kissa, olet onnistununut loistavasti. Entäs sitten nuo aikaisemmissa postauksissa olevat työt, huh huh. Nuorimmaisenikin sanoi, että noihan olis kivoja joululahjoja, ei kuihtuis amaryllikset. Niinpä!
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle!
  T:Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! =)
   Hyvää ja rauhallista joulua myös sinulle!

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)