sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Lapsen neulejakku ja huopaenkeleitä

Nyt ollaankin sitten jo joulukuussa! Tuntuu, että joka vuosi näihin aikoihin mietin, että miten ihmeessä aika on voinut kulua näin nopeasti, että joulu on taas tulossa! Joulukuu yleensä kuluu myös kovin sukkelaan, kun kaikenlaista puuhaa tuntuu riittävän, niin töissä kuin muutenkin. Erityisesti tällä hetkellä iloitsen siitä, että nyt vaikuttaa siltä, että odottamani pakkaskelit ovat alkaneet, ja vähän luntakin on jo saatu! Näin koiraihmisenä tuo lumi ja pakkanen on niin ihanaa kahdesta syystä: Ensinnäkin kotiin kulkeutuu vähän vähemmän hiekkaa ja kuraa, ja toisekseen, taas näkee vähän paremmin lenkkeillä myös metsäpoluilla! Ihmeellistä, miten jo pieni hento lumikerros voi tuoda niin paljon valoa!
 
Neuloin ihanalle 1½ vuotiaalle kummitytölleni tällaisen palmikkojakun. Neuleen koko ja malli oli oikein sopiva, ja istui tytön päälle hihan pituutta myöten kuin mittatilauksesta tehty. ;)
Neule on tehty Garnstudion ohjeella. Tosin sellaisen muokkauksen tein, että en neulonut ohjeen mukaista kaulusta, vaan tein pääntielle vain ainakoikeaa, kuten hihansuissa ja helmassakin. Vähän jännitin, tuleeko pääntiestä näin sopiva, mutta onneksi tuli. =)

 Lankana neuleessa on Lankamaailmasta ostettu Ulrika, joka on 100% villaa.
Harvoin käy nappien kanssa niin hyvä tuuri kuin nyt, kun satuin löytämään tismalleen langansävyyn sopivat napit! Itseasiassa toiveena oli valkoiset napit, mutta juuri tällä kertaa ei löytynyt oikean kokoisia nappeja valkoisena. Eipä ollut kuitenkaan huono siis tämä vaihtoehto B.
Viime viikonloppuna valmistui taas muutamia enkeleitä lisää. Tässä kuva niistä.
 
Edellisellä kerralla harmittelin, kun vihreä villa loppui kesken. Viikolla sain tilaamani villat, ja kukkia on siis taas tehty. Maljakollinen amarylliksiä odottaa tällähetkellä ruukkuun "istuttamista".
 
Mennyt viikko kului itselläni flunssaa potiessa, ja töiden jälkeen ei ihan joka päivä ollut enää kovin paljoa virtaa sen enempää huovutella kuin neuloakaan. Toivottavasti alkava viikko sujuu vähän energisemmin, tehtävää nimittäin kyllä olisi. =)

Mukavaa joulukuuta ja joulunodotusta kaikille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)