tiistai 31. joulukuuta 2013

Lisää ompeluksia

Täällä on ompeluhommat jatkuneet. Kun sain koiranpedin valmiiksi, ompelin keittiöön verhot. Verhot ovat hyvin yksinkertaiset, pelkkä tavallinen verhokappa. Keittiössäni verhokisko on varmaan jotenkin normaalia korkeammalla ikkunaan nähden, kun en ole oikein löytänyt kaupasta sopivan pituista kappaa, joka olisi muutenkin ollut kiva ja kohtuuhintainen. Sen jälkeen, kun kyllästyin totaalisesti edellisiin keittiön verhoihin, ostin pikapikaa yksinkertaisen kapan, joka näytti aika hassulta, kun peitti ikkunasta vain yläreunan...
Koska verho sinänsä on hyvin yksinkertainen, ompelin muutaman kangassydämen, jotka kiinnitin verhon reunaan. Kiinnitys on tehty vain pienellä hakaneulalla, joten jos mieli muuttuu, saa sydämet myös pois. Aluksi minun piti laittaa sydämiin tuota pitsiä vielä (huolestuttavan paljon ;) ) enemmän, mutta lopulta päätin, että kaksi pitsirusettista sydäntä riittää ja yksi napillinen sydän väliin.
Verhojen kuvaaminen on kyllä muuten hyvin haastavaa, kun salama ja kuvaaja meinaavat itsepintaisesti heijastua ikkunasta... Mutta oli pakko laittaa tänne myös sellainen kuva, jossa ikkunalaudalla olevat orkideat näkyvät. =) En ole mikään viherpeukalo, ja minulla menestyvät sellaiset huonekasvit, jotka kestävät pitkiäkin kuivia kausia, mutta jostain syystä orkideat saan kukkimaan uudestaan. Näistä kaksi kukkivat uudelleen ensimmäistä kertaa ja tuo etummaisin valkoinen jo toista kertaa!
 
Olkkarissa minulla on pellavaiset paneeliverhot. Keittiön verhokangas on keinokuitua, mutta vähän pellavan näköistä. Pidän pellavasta ulkonäöllisesti, mutta muiden ominaisuuksiensa takia se on verhokankaana aika haastava. Hermot meinaa mennä, kun pesun jälkeen niitä yritän silittää. Rypyt pysyvät itsepintaisesti, vaikka jättää linkoukset pois... Mankeliin en ole uskaltanut laittaa siltä varalta, että sattuisivat menemään kurttuun.
Verhojen lisäksi ompelin keittiöön käsipyyhkeen, jonka saa kiinnitettyä keittiökaapin oven kahvaan. Pyyhekangas on tavallista froteeta, joka on kantattu joustavalla vinonauhalla. Ripustusosa on pellavaa ja applikoitu sydän puuvillaa, joten pyyhkeen voi pestä 60 asteessa. Sydämessä oleva nappi toimii sekä koristeena että kiinnitysvälineenä.
Yhden sydämen ripustin vielä koukkuun työpöydän päälle.
Ja kun sydänten ompelemisessa pääsin alkuun, niin niitähän tuli sitten ommeltua hetikohta muutama muukin. =) Koristukset ja ripustuslenkit enää vaan puuttuvat.
 
Niin alkaa tämä vuosi olla aika lopuillaan. Perinteisesti vietän uutta vuotta kotona, sillä rakettien ampumisen vuoksi en halua jättää koiraa yksin kotiin. Kumpikaan koiristani ei kyllä niitä ole koskaa pelännyt, mutta en myöskään halua ottaa sitä riskiä, että jonkinlainen paniikki iskisi niin, että en olisi paikalla. Siitä se pysyvämpi pelko helposti voisi sitten jo syntyä, ja aika tukalat vuodenvaihteen päivät on niissä kodeissa, joissa koira hysteerisesti pelkää. Täällä ainakin jo toissa päivänä iltalenkillä ollessamme oli tasainen pauke.
Kuten tästä kuvasta voi päätellä, nyt ei kuitenkaan taida pelottaa yhtään mikään, vaan lenkin jälkeen on niin mukava ottaa pikku nokkaunet. Kuvan laatu ei ole kovin hyvä, kun piti ottaa kuva vähän kaukaa, ettei kaveri herää ennenkuin ilme on tallennettu. =D


Nyt on aika kiittää tästä vuodesta, ja toivottaa
 
Onnellista Uutta Vuotta 2014!


1 kommentti:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)