lauantai 21. joulukuuta 2013

Pienelle pojalle

Hyvä ystäväni sai muutama viikko sitten pienen poikavauvan. Tällä viikolla pääsin katsomaan tuota ihanuutta. Lahjaksi vein huovutetun sydämen ja junasukat.
Tämän sydämen voi ripustaa vaikkapa ulko-oveen kertomaan mahdolliselle tulijalle, että pieni on päiväunilla. Aiemmin olen tehnyt vastaavanlaisen sydämen myös vaaleanpunaisena.

Junasukat neuloin Lankamaailmasta ostetusta Ulrikasta. Se on 100% villaa, mutta niin pehmeää, että sitä voisi merinovillaksi luulla. Junasukat on siitä hyvät, että ne pysyvät hyvin vauvan jalassa, ja niihin liittyy myös ihana tarina. Junasukkien tarina ja ohje löytyvät Etelä-Pohjanmaan Taito-sivulta. 
 
"Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana."


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)