maanantai 27. tammikuuta 2014

Huopahelmihurahdus

Nyt se on tapahtunut. Nimittäin täydellinen huopahelmikoruhurahdus. Tunnistan oireet. Tämä on nähty ennenkin erilaisten käsityöjuttujen kanssa. Ehkä ihan jokaiselle en uskaltaisi hullunleimanpelossa sanoa, että viikonloppuna tuli pyöriteltyä toista sataa huopahelmeä... ;)
 
Tietyllä tavalla tämä aihepiiri on vähän kiinnostanut aiemminkin. Sitten pikkuhiljaa tein joitakin kokeiluja. Ehkä yksi asiaa jarruttanut juttu on, että itse en ole kovin innokas korujen käyttäjä. Minulla on yleensä sellaisia "peruskoruja". Korvakorut, kaulakoru ja sormukset, joihin kaikkiin liittyy jokin tunnearvoinen juttu. Mutta näyttäviä kaulakoruja ym. pidän lähinnä vain juhlissa, ja nekin ovat kuitenkin hyvin hillittyjä. Lopulta tein itselleni töihin avainnauhan, joissa oli pieniä huopapalloja ja huopasydän. Siihen versioon "lämpenin".
 
Aikansa meni, että keksin ja ymmärsin, miten huopakoruja olisi järkevää tehdä. Mihin pujottaa ja millaisten helmien kanssa. Huopakorut pelkillä huopahelmillä eivät lopulta oikein iskeneet. Tai eivät ole iskeneet ainakaan vielä. ;) Nyt kun asia on kyllin pitkään hautunut, ja ideoita ja toteutuksia on pikkuhiljaa varovasti alkanut syntyä, tuli sitten se hurahdus. Asiaa toki eteenpäin vei myös se, että myyjäisissä minulta on kyselty huopakoruja. Sitten erilaisia ideoita kehitellessäni (joskus vähän väkisinkin yrittäen, mikä ei yleensä tuota hyvää lopputulosta) yhtäkkiä ymmärsin, että hyvänen aika, huopahelmiähän voi tehdä jos vaikka minkälaisia! Vaikka olen selannut helmikaupan nettimyyntisivuja ja hypistellyt helmihyllyjen valikoimaa, tuntuu siltä, että vasta nyt alkaa raottua se, mitä sieltä todellisuudessa löytyykään! =)
 
Mutta tämä on minulle hyvin luonteenomaista: Kun jostain innostun, se vie mukanaan. Se on tapahtunut niin huovutuksen, neulomisen, ompelun ja vaikkapa risutöiden kanssa. Kun joku juttu on "päällä", tuntuu, että mitään muuta en malta tehdäkään! Ja sitten taas jossain vaiheessa tulee uusi juttu ja myös ne "vanhat" tulevat uudelleen. Tästä kertoo esimerkiksi se, että risutöitä ei tässä blogissa ole juuri näkynyt. Pari vuotta sitten taas raahasin risuja kotiin milloin tuttujen pihasta ja milloin jostakin jätekasasta. Ei haitannut, vaikka lähelle ei päässyt autolla. Säkillinen risuja ja kaksi koiraa kulkivat mukana metsäpoluilla ihan helposti. =)
 
Sitten takaisin viikonlopun huopahelmiin, ja yhteen valmistuneeseen tilaustyöhön. Ihanaa, että näitä tilauksia tulee! Se nimittäin antaa taas luvan hankkia lisää ihania materiaaleja ja heittäytyä taas ihaniin suunnittelun syövereihin! =) Hetkittäin tulee jopa stressiä lähentelevä olotila, kun ideoita ja eri väriajatuksia pyörii päässä, ja miettii, että missä ihmeen välissä ehtii ja saa kaikkia niitä toteuttaa! =) Mutta tällaista stressitilaa kyllä siedän erittäin hyvin! =)

Tämä huopahelmikaulakoru syntyi tummanharmaista huopahelmistä.
Helmet on tehty jälleen 0,35mm koruvaijeriin ja pituutta helmillä on n. 75 cm.
Huopahelmien lisäksi korusta löytyy harmaita helmiäislasihelmiä, särölasihelmiä, hopeoituja pitsihelmiä, strassirondelleja, kristalleja ja hopeanvärisiä siemenhelmiä. Nuo pitsihelmet ovat mielestäni aivan ihania, sopivat jotenkin niin hyvin huopahelmien seuraan. Nuo kristallit taas "löysin" myyjän vinkin avulla tehdessäni itselleni koruja erääseen juhlavaatteeseen sopivaksi. (Huomasinpa, että niitäkään en ole muistanut tänne blogiini laittaa...) Silloin pohdiskelin, mitä pientä helmeä laittaisin vielä sekaan, ja silloin myyjä ehdotti kristalleja. Kristallit ovat tässäkin pieniä, eivät siis mitenkään suuresti huomiota herättäviä sinänsä, "maastoutuvat" hyvin koruun, mutta antavat  koruun kaunista kimallusta.
Luonteeseeni kuuluu näiden "hurahdusten" lisäksi myös se, että haluan todella tietoa siitä, mitä olen tekemässä, niin materiaaleista, erilaisista ja kestävistä työtavoista jne... Asiat, joita "vähän kokeilen", yleensä jäävätkin vain kokeiluiksi. Ja etenkin silloin, kun teen juttuja toisille, on tiedettävä jo vähän enemmän siitä, mitä tekee ja miten. Ehkä tämä korumaailman juttu on myös siinä, että tämäkään ei ole ihan yksioikoinen juttu. Perusperiaatteet voi oppia opastuksen avulla helposti, mutta siitä eteenpäin tekotapoja ja mahdollisuuksia on vaikka kuinka! Tiedonjano siis vain tiedon lisääntyessä kasvaa. =) Saapahan siis nähdä, miten pitkälle tämä hurahdus vielä vie. ;)
2 kommenttia:

  1. Hienoja! Kiitos vaan, arvaa että olen itsekin tutkinut nettikauppojen helmihyllyjä "sillä silmällä"... älä please tartuta kaikkia huovutus-ihanuushullutuksia tänne suuntaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Onneksi näitä "hullutussielunsiskoja" voi täällä blogimaailmassa tavata, niin ainakin tietää, ettei ole ainoa vietävissä oleva! ;)

      Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)