sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Huopakukka-asetelma

Korujen teon välissä, niin kivaa kuin se onkin, on mukava tehdä välillä muutakin huovutusta. Itseasiassa mikään sarjatyö ei ole mun juttu. Kun tarpeeksi monta samanlaista juttua tekee peräkanaa, homma alkaa tuntua jotenkin konemaiselta...
 
Äitini kyseli jokin aika sitten minulta huopakukkia tuliaisviemisiksi, mutta silloin minulla ei ollut yhtään valmista. Tänä viikonloppuna onkin sitten ollut huopakukkaviikonloppu. =) Sain tämän kukkainnostuksen (kaikki mun käsityöjutut tuntuu muuten olevan jonkinlaisia innostuksia ;) ) syksyllä. Ennen joulua tulikin sitten tehtyä sen verran monta amaryllistä, että huopakukkakiintiö oli hetkeksi täynnä. Mutta nyt pienen tauon jälkeen näitä oli taas tosi kiva tehdä!
 
Mulla on ilmeisesti jokin sellainen ajattelutapa, että jos viikonloppuna aloitan mahdollisimman monta työtä, ehdin tehdä mahdollisimman paljon. Voi siis olla, että näitä tänä viikonloppuna aloitettuja tehdään taas vielä seuraavanakin viikonloppuna. ;)
Yksi huopakukka-asetelma tuli jo ihan valmiiksikin asti. Tässä oransseja "liljoja" ja harmaanruskeita "peikonoksia", sekä tietenkin vihreitä lehti.
Kukissa on pohjavärinä poltetun oranssin sävyistä villaa, johon on sekoitettu toista oranssia ja keltaista. Mielestäni ihanan hehkuva väri! Villassa värisävyt ovat niiiiin ihani! Itseasiassa kuvittelin jotenkin tekeväni aluksi keväistä asetelmaa, mutta tätä kootessani minulle tuli ihan Lappi-olo! =)
Olin menossa ostamaan lisää harmaita saviruukkuja, joihin "istutin" myös amaryllikset. Ruukut olivat jo ostoskorissa, mutta sitten löysinkin tällaisia sinkkisiä ruukkuja, jotka mielestäni ovat lähestulkoon täydellisiä tähän hommaan! Ruukun halkaisija on 9cm ja korkeus 8cm. Itse tykkään kaikista tällaisista sinkkiastioista, ja "muodissakin" tuntuvat olevan edelleen, koska niitä taas puutarhaosastojen keväthyllyissäkin on jos jonkinlaisia. Ja toisaalta, jos tällaisesta ei tykkää, ruukku mahtuu helposti toisen ruukun sisälle, ja näin näkyville jää omaa silmää miellyttävä ruukku. Tuon saviruukun kanssa tämä ei taas tapahdu välttämällä niin helposti, vaikka suurikokoinen ei sekään ole.
 
Kukat on siis kokonaan villasta huovutetut, lukuuottamatta kukkien varsien sisällä kulkevaa rautalankaa. Kukat on istutettu oasikseen, joka ei kylläkään ole lempimateriaalejani, johtuen siitä, että oasista leikatessa ja sinne istuttaessa sitä oasisputua on joka paikassa! Täytyy olla tosi tarkka, ettei sitä tartu kukkiinkin. Toinen juttu, joka ei mielstäni kuulu yhteen huovutustöiden kanssa, on kuumaliima. En vain ole saanut ainakaan toistaiseksi huopakukkia oikein muillakaan konstein yhtä varmasti ja muuten toimivasti kiinnitettyä. Eli kukat on siis tökätty oasikseen, ja kiinnitys on varmistettu vielä kuumaliimalla. Lehdet on liimattu myös. Lehtien liimaamiselle on myös se syy, että oasis täytyy saada täysin peittoon, ja siksi lehtien liimaaminen on se varmin tapa. Amaryllisten kanssa ratkaisin tämän raulankapiikeillä ja sisalilla. Mutta tämä liimaussysteemikin kyllä toimii, kunhan on vain liimapyssyn kanssa niin tarkka, että ei sotke mitään näkyvää tuolla liimalla. Ja tämä oasis-kuumaliima-ongelmahan on onneksi vain minun - asetelmaa päältäpäin katsovahan ei tiedä, mitä ruukun sisällä ja kukkien ja lehtien alla on. =)
2 kommenttia:

  1. Todella upeita töitä täällä. Kiitti kun poikkesit, nyt voin alkaa katteleen huovutus töitäsi. Mulla nimittäin on huovutusneulat, mutten ole tehnyt vielä mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun tulit Kirsti vastavierailulle! =) Nyt vaan ne neulat käyttöön! Mutta varoituksen sana: Kuten kuvasta näkyy, tähän voi jäädä koukkuun! ;)

      Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)