sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Huopasydän-avaimenperiä

Kävipä tässä kerran helmikaupassa poikettuani niin, että mukaan tarttui myös hopeoitua kuparilankaa. (Ihan kuin tässä helmihullutuksessa ei olisi kyllin jo pelkän vaijerinkin kanssa touhutessa. =D ) Nuo linkitetyt korut ovat mielestäni myös niin kauniita, että niitä haluaisin tehdä vielä itsekin! "Rautalangan vääntely" on tullut kyllä tutuksi jo korupiikkienkin kanssa, joten perusperiaatehan on lopulta aikalailla sama. Näitä niksejä minulle on opettanut myös työkaverini. Kännykässäni on yhä yksi itse kuvattu opetusvideo aiheesta. =) Joskus jotkut jutut on vaan pakko tavalla tai toisella tallentaa, ettei vaan unohdu.
 
Itseasiassahan minun ei pitänyt tuota lankaa tuolla reissulla edes ostaa, vaan idea lähti myyjän esitellessä minulle helmistä tehtyjä aivaimenperiä. Mielessäni alkoi samantien raksuttaa pieni ideanpoikanen, villasta tehty tietenkin. =) Tämän idean työstämisessä valmiiksi pääsin purkamaan suurimmat linkityshöyryt, ja varsinaisten linkitettyjen korujen tekeminen saa vielä hetken odottaan. ;)

Näissä avaimenperissä on huopahelmi ja neulahuovutettu sydän. Lisäksi muutama puuhelmi. Puuhelmipussukka tarttui mukaani käsityömessuilta, ja nyt löysin niille ainakin yhden hyvän käyttökohteen. Avaimenperillä on pituutta n. 7cm + 2,5cm avainrengas. Avainrengas ja avaimenperä on linkitetty yhteen 7mm vastakappalerenkaalla. Ja kaikki kuvan aivaimenperät ovat kyllä saman kokoisia, kuvien muokkauksessa kollaasiksi kuvien koot vaan vähän muuttuivat.
 
Minua hieman huvitti, kun joskus luin jostakin, miten neulahuovutettu työ ei ole yhtä kestävä kuin märkähuovutettu. No, riippuu tietenkin siitä, miten työ on neulahuovutettu. Neulahuovutettujen töiden kestävyydestä minulla on monta esimerkkiä, ja avaimenperiin liittyy yksi: Minulla oli pitkään käytössä avaimenperä, jossa oli neulahuovutettu sydän. No, eihän se avaimenperä ikuisesti kestänyt: Kyllin pitkän käyttöajan jälkeen nimittäin paksu, vahattu puuvillanaru, jolla sydän oli kiinnitetty avainrenkaaseen, napsahti tai paremminkin kului poikki. Se sydän oli kyllä lähes uudenveroinen edelleen. =)
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Aivan ihania huopasia avaimenperiä olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 2. Sinä se sitten toteutat etukäteen juuri ne jutut, mitä minä vasta suunnittelen enkä saa aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Joskus jotkut jutut pyörivät mielessä pitkäänkin, ennen kuin toteutuvat. Nämä kyllä tulivat yllättävän nopeasti ihan valmiiksi asti!

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)