sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Huopapitsikokeilu

En ole aiemmin huovuttanut huopapitsitekniikalla, mutta kiinnostus kokeilla sitä tuli tässä muutama päivä sitten. Ensin ajatuksenani oli tehdä jonkinlainen kaitaliina tai vastaava, mutta sitten mieleeni tuli, että sillä konstilla voisi saada myös aika hienoja pannunalusia. Siispä yrittämään!
 
Punomon sivuilta löytyy ohjeita monenmoisiin käsitöihin ja tekniikoihin, ja sieltä löytyy myös huopapitsin ohje.
 
Halusin heti testata huopapitsin tekoa kahdella värillä nähdäkseni, miten se onnistuisi. En lähtenyt sen kummemmin kuitenkaan sekoittelemaan värejä, vaan päätin "punoa" pitsin reilusti kahdella eri värillä. Tällainen oli lopputulos:
 
 

Tällä kertaa tuli otettua pari työvaihekuvaakin! Ensin siis pyörittelin ohjeen mukaan villapötkylät. Nuo tumman harmaat näyttävät vähän mustalta makkaralta. =D
 
 
Sitten asettelin pötkylät ristikoksi ja neulahuovutin ne kiinni toisiinsa. Pujottelun voi tehdä millä konstilla haluaa, minä valitsin tämän hyvin perinteisen yli-ali-pujottelun. Neulahuovutin samalla työtä vähän enemmänkin, toisin kuin ohjeessa mainittiin. Aina täytyy vähän soveltaa. ;)
 
 
Sitten vain vettä ja saippuaa, huovutusta ja lopuksi vielä tiukkaa vanutusta.
 
 
Ihan tyytyväinen olen tähän ensimmäiseen versioon, tosin aina tehdessä huomaa joitain pikkujuttuja, joita kannattaa tehdä toisin. Tämä pannunalunen on ehkä hieman liiankin symmetrinen, joten neulahuovutusta ei tosiaan tarvitsisi kyllä tehdä muuten kuin tuohon yhdistämiseen. Mielestäni tämä on tekniikka, jossa villan pitää antaa käyttäytyä niin kuin se käyttäytyy. Silloin lopputulos on usein paremman näköinen. Itselläni on paha tapa joskus yrittää muokata ja viimeistellä vähän liiankin kanssa... Mutta lopputulos kyllä soveltuu hyvin pannunaluseksi: Riittävällä määrällä villaa ja riittävällä määrällä vanutusta pannunalusesta tuli kyllin vahva käyttötarkoitukseensa!

 
Seuraava, paranneltu versio onkin jo kuivumassa... ;)


 
 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva pannunalusta. Tuota pitää kokeilla. Kiitos ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjaana! Mukavaa jos innostuit! =)

      Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)