perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kauratyynylle päällinen

Nyt olen niin ihastunut tuohon ompelemaani kauratyynyyn, että suunnittelemani päällinenkin piti toteuttaa hetimmiten. (Munhan siis piti tehdä kaikkia hyödyllisiä ja tärkeitä kotihommia, mutta jostain syystä ompelukoneen kutsu oli tällä kertaa vahvempi, ja ne kotihommat tuli tehtyä sen nopeimman kaavan mukaan. ;) )
 
 
Ompelin kauratyynyn päällisen fleece-kankaasta, ja koska jokin kiva pieni juttu piti päälliseen myös saada, niin applikoin ihanasta pilkullisesta puuvillakankaasta päälliseen sydämen. Päällinen on tehty suorakaiteenmuotoisesta palasta, johon ompelin kuminauhan, jotta päällinen asettuisi kaarevan kauratyynyn muotoon. Myös päihin pujotin päärmeiden sisään kuminauhaa. Mitään tarra ym. kiinnitysjuttuja päällisessä ei ole, vaan päällinen pujotetaan kauratyynyn päälle. Ajattelin, että tarrat saattaisivat tuntua niskassa aika epämiellyttäviltä...
 
Kauratyynyä voi toki käyttää ilman päällistäkin, mutta päällisen hyvä puoli on se, että sen voi pestä, toisin kuin kauratyynyn. Fleece tuntuu myös pitävän lämpöä hyvin, joten kauratyyny pysyy pidempään lämpimänä. Lisäksi pehmeä fleece tuntuu aika ihanalta... =)
 
Olen lämmittänyt kaurapussia sekä uunissa että mikrossa.  Uunissa lämmitin 110 asteessa noin 10 minuuttia, ja mikrossa 800W teholla 1-2 minuuttia. Itse tykkään, että pussi saa olla aika lämmin, ja kokeilemalla varmasti löytyy jokaiselle paras aika ja lämpötila. Lämmitys täytyy tietenkin tehdä ilman fleece-päällistä, sillä se ei kestä kuumuutta. Kauratyynyn ompelussa käytin myös samaisesta syystä puuvillalankaa.
 
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)