keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kirjoneulelapaset ja vauvan peitto

Ihanalle, kohta 2 -vuotiaalle kummitytölleni, neuloin tällaiset kirjoneulelapaset. Äidin toiveväreinä oli tällä kertaa ruskeaa, valkoista ja harmaata. Näistä väreistä poimin ruskean ja valkoisen.

 
Malli on omani ja koko mittojen mukaan tehty. Varsi on tehty junasukkian varren tapaan, ja niiden pitäisi pysyä hyvin kädessä sekä pituuden puolesta, että vuorottelevien joustinneuleen ja oikeiden ja nurjien kerrosten ansioista.
 
Olen sen verran laiska, että tapanani on suunnitella näitä kirjoneulekuvioita exelillä. Kun tekee sopivan kokoisen ruudukon, siihen on helppo näpytellä kuviota, eikä tarvitse piirtää ja kumittaa. Ja kun kuvio on valmis, se on helppo tulostaa siistinä versiona. Ja ne neuloessa havaitut muokkaustarpeet on helppo korjata myös tiedostoon.
 
Näiden lapasten suunnitteluvaiheessa kävi pieni moka, joka lopulta olikin ihan hyvä moka: Lapasessa piti siis olla tuossa kämmenselkäpuolella pelkkiä sydämiä. Sitten painoinkin vahinkossa jotakin nappulaa, ja taulukosta hävisi yksi rivi. Niinpä sydänkuviot muuttuivatkin tuollaiseksi "aaltokuvioksi", joka näyttikin mielestäni aika hauskalta! Niinpä siis suunnitelma vaihtuikin, ja pelkkien sydänten sijaan päätinkin neuloa sekä sydämiä että tuon aaltokuvion.
 
Pari vuotta sitten, kun tätä kummityttöäni vielä odotettiin syntyväksi, neuloin hänelle tällaisen peiton. Toive peitosta tuli hänen äidiltää, joka on siis myös minun siskoni. Hän valitsi langat ja värin, ja selitti toiveensa kuvioiden suhteen.
 
 
Nämä tähtikuviot suunnittelin myös exelin avulla, mikä osoittautui etenkin tässä tapauksessa erittäin toimivaksi ratkaisuksi! Lankana käytin Viking Babyull -lankaa, jonka neuletiheys on 26s/10cm. Tuo iso tähti oli siis mielekästä näpyttää exelin taulukkoon ennemmin kuin paperille. Keskimmäisen tähden neuloin useampaa lankakerää käyttäen suoraan peittoon, ja nuo kulmien tähdet kirjoin jälkeenpäin silmukoita jäljentäen. Lopuksi virkkasin reunuksen valkoisella langalla.

2 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta blogissani, vastavierailulle oli tultava ja täähän olikin ihan uusi blogi mulle - tai en ainakaan tunnusta että täällä aikaisemmin olisin käynyt.

  Upea tuo tähti-peitto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun Riikka tulit! Eikä tämä mun blogini vielä kovin iäkäs olekaan. =) Lämmin kiitos kehuistasi!

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)