lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa?

Muutamat viimepäivät olen täällä esitellyt vähän vanhempia töitä, mutta nyt taas takaisin tähän päivään. =) Viikolla ompelin lahjaksi lorupussin ja askartelin sisälle lorukortit.Lorupussin ompelin pilkullisesta puuvillakankaasta, ja pussin molemmille puolille applikoin valkoisesta puuvillakankaasta sydämet. Lisäksi ompelin pussin yläreunaan koristepitsiä ja pujottelin satiininauhan solmiamisnauhaksi. Mitään valmista kaavaa en piirrellyt etukäteen, vaan taittelin kangasta ihan "omasta päästä". Vähän alemmaksi olisi saanut ehkä tulla tuo nauhakuja, olisi tullut vielä vähän koristeellisempi tuosta pussin suusta.

 
Vaikeaksi meinasi mennä tämän lorupussin lorujen valinta, ihania lorupussiloruja kun on olemassa vaikka kuinka. Lorukortit tein perinteiseen tapaan liimailemalla loruun sopivia kiiltokuvia kortin toiselle puolelle, ja toiselle puolelle tulostin tekstit tietokoneelta. Lopuksi vielä laminoin kortit, jotta ne kestävät monen lukukerrat.
 
Joulukuussa pääsin työni puolesta jokseenkin ainutlaatuiseen tilaisuuteen, jossa Kirsi Kunnas lausui kirjoittamiaan lastenrunoja ja kertoi niiden taustoista. Hän puhui myös kielen kehityksestä ja kaikenlaisen virikkeellisyyden merkityksestä kielenkehityksen herkkyyskausina. Oikein hyvää muistinvirkistystä itse kullekin, ja erityisesti tietenkin meille lasten kanssa työskenteleville. Kertakaikkisen hienoa oli olla tässä tilaisuudessa mukana, ja tuttuakin tutummat runot saivat aivan uutta merkitystä kirjoittajan niitä itse lukiessa ja runojen taustoista kertoessa!

4 kommenttia:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)