maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ompelijan vyötärölaukku ja haasteajatuksia...

Eilen, kuten usein muulloinkin ommellessani, meinaa aina välillä mennä hermot siihen, että työvälineet ovat kadoksissa. Mittanauha yleensä on kaulassa, joten se on tallessa, mutta moni muu juttu sitten ei. Pahimmat ovat ompelusakset: Ne ovat aina väärässä paikassa. Ne jäävät joko ompelukoneen viereen, silityslaudalle, lattialle kankaita leikatessa, toiselle pöydälle jne... Välillä tuntuu, että puolet ompeluajasta menee erilaisten työvälineiden hakemiseen. Neulatyyny on myös yksi tällaisista ei koskaa oikeassa paikassa olevista tavaroista. Minulla on kyllä käsivarteen kiinnitettävä neulatyyny, mutta se on niin iso, etten osaa sitä käsivarressa pitää. Usein käytän apuna esimerkiksi paidan hihaa, jossa saattaa olla kiinni toistakymmentä nuppineulaa...
 
Eilen ommellessani aloin miettiä, voisiko tähän olla jokin ratkaisu. Mielessäni alkoi pyöriä idea, jonka lopputulos on tässä:


Ulkonäöllisesti tämä ei kyllä ole kauneimmasta päästä. Kankaaksi otin kangaslaatikosta löytynyttä vahvempaa ulkoiluvaatekangasta, ja tuo vihreä kanttinauha oli se, mikä ekana löytyi ja mitä arvelin olevan riittävä määrä. Toinen vaihtoehto olisi ollut kirkas punainen. =) Ompelujälki on myös sitä, millaista se on, kun varsinainen ompelutyö on valmis, ja tekee jotain minkä pitäisi olla valmis kymmenessä minuutissa. ;) Mutta ajatus on siis se, että tämä toimisi ikäänkuin vyötärölle kiinnitettävänä "sivutaskuna", jossa on lokeronsa niin saksille, merkkauskynille, ratkojalle, liidulle jne... Eli kaikelle sille pienelle, joka yleensä jää käsistä juuri sille paikalle missä sitä viimeksi on käyttänyt. Vielä en ole tätä käytännössä testannut, mutta jos oppisin tarvikkeet tuonne taskuun sujauttamaan, säästyisin aika monilta turhilta työnkeskeytyksiltä ja tuolilta nousuilta ja venytyksiltä ja kurotuksilta. Ei silti, että pienikään taukojumppa ompelun välissä pahaa tekisi, mutta keskittyminen tarkoissa kohdissa siinä kuitenkin välillä herpaantuu. Ja tulee myös tuskastus, kun pitää etsiä vaikkapa saksia, jotka ovat sujahtaneet jonkun kankaan tai kaavapaperin alle piilosille.


Haasteessa mukana
 
Nyt on sitten tämä Bloggaajan haaste 31 saatu päätökseen! Ihan tyytyväinen olen siitä, että lähdin mukaan, ja iloinen siitä, että myös onnistuin! Maaliskuun ajan olen siis päivittänyt blogiani joka päivä. Vain kerran päivämäärällisesti tuli kaksi postausta samana päivänä, mutta sekin meni todellisuudessa niin, että aloin tehdä postausta tosi myöhään, ja kun "tietoteknisesti" asiat eivät onnistuneet, ehti se vuorokausi sitten siinä nippanappa vaihtua. Vähän oli seassa vanhempiakin juttuja, ja sitten muutama juttu käsitteli samoja töitä niiden etenemisvauhdissa. Jokainen juttu kuitenkin liittyi blogini aihepiiriin, eikä siinä mielessä täytejuttuja ollut. Ajattelinkin asian alunperin niin, että en päivitä blogia tämän haasteen takia, vaan osallistun haasteeseen jotta blogini päivittyisi useammin. =)
 
Miinuksina tässä on ollut ne jotkut päivät, kun aika ei oikeesti olisi meinannut riittää. Joko niin sanotusti aiheet eivät meinanneet valmistua suunnittelemaani tahtiin, tai sitten pari juttua kirjoitin tosi väsyneenä illalla. Ja sitten aika muiden blogeissa käynteihin on ollut paljon aiempaa rajallisempaa. Se on harmittanut välillä aika paljonkin, kun sen sijaan että olisi päässyt lueskelemaan muiden juttuja pitikin kirjoittaa omaa. =) Mutta siinä ne miinukset sitten taisivatkin ollakin.
 
Plussia taas löytyy enemmän: Vierailuja blogissani on ollut reippaasti enemmän kuin aiemminkin, ja haasteen aikana sain myös uusia lukijoita! Lisäksi löysin uusia, mielenkiintoisia blogeja! Lisäksi opin ehkä sen, että blogiin voi tehdä ihan hyviä ja aiheeseen liittyviä postauksia vähän vähemmälläkin ajankäytöllä. Aina ei tarvitse kirjoittaa pitkiä tekstipätkiä, ja yksikin kuva kyllä riittää. =) Ehkäpä siis jatkossa kynnys on matalampi ja juttuja tulee edelleenkin vähän normaalia useamminkin.
 
Kiitokset siis haasteen järjestäjälle hauskasta haasteesta!

2 kommenttia:

  1. Huikeeta! Hurjan moni selvitti Bh31-haasteen ihan "täysillä pisteillä". Hyvä me kaikki! :) Ja tuo aputaskusi näyttää tosi kätevältä, tulee varmaan ihan ammattilaisfiilis kun tuon solmii vyötärölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin hyvä me! =) Ja Marjaana sinunkin blogisi löysin tämän haasteen kautta, ja siitä olen tosi iloinen! Ja sehän olisikin hauskaa, jos se ammattialisfiilis, jota en ainakaan vielä koskaan ole kokenut, löytyisi tuota taskua käyttämällä: Mulla nimittäin ihan oikeesti on vaatetusalan ammattitutkinto suoritettuna, vaikka niitä hommia en kyllä ole työkseni koskaan varsinaisesti tehnyt. =)

      Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)