tiistai 4. maaliskuuta 2014

Petrooli huopahelmiavainnauha

Petroolin värisistä helmistä piti tehdä jotain myös itselle. Tarvetta oli uudelle avainnauhalle, kun vanha tässä muutama viikko sitten otti ja napsahti poikki. Itseasiassa se kestikin ihmeen pitkään sillä perusteella, että se jäi pari kertaa niin sanotusti aika napakasti jumiin ja kärsi kovia, mutta oli siinä myös yksi vaijeria kuormittava kohta, joka varmasti oli osasyyllinen tapahtuneeseen.
Edellisessä avainnauhassani tuon helmihatullisen huopahelmen kohdalla oli helmiäislasihelmi. Vaijeri oli mennyt niin siististi kuin leikattuna poikki juuri tuolta kohdalta, että epäilen tuon lasihelmen hanganneen tuossa vaijereiden haarautumiskohdassa vaijeriin taitosta/heikennystä. Ja sitten tosiaan ne pari kiinnijäämistilannetta siihen päälle, plus tuo kolmen tarvittavan työavaimen paino... No, katsotaan miten tämä toimii, huopahelmi ei ainakaan taatusti hankaa vaijeria!

Avainnauhastani löytyy huopahelmien lisäksi kahta eri kokoa sekä kirkkaita että ruskean sävyisiä siemenhelmiä, vaalean savun sävyisiä kristalleja ja fasettilasihelmiä. Huopahelmien molemmin puolin olen laittanut 4mm hopeoidun pallorondellin. Helmihatut tai rondellit eivät ole mielestäni välttämättömiä huopahelmissä, mutta ne antavat tietynlaisen viimeistellyn vaikutelman. Nuo rondellitkin saattavat varmasti jäädä helposti huomioimatta, mutta toisaalta korun ilme kyllä niiden myötä muuttuu. Avainnauha on tehty 0,50 mm koruvaijeriin, joten vahvuutta vaijerilla on. Eron kyllä huomaa selvästi helmiä pujotellessa! Niskapuolella on hopeoitu lukko-osa rapulukolla ja avaimia varten edessä isokokoinen hopeoitu rapulukko.


Tässä vielä vierekkäin tämä avainnauha ja aiemmin tekemäni petrooli huopahelmikaulakoru. Suuri vaikutus on sillä, millaisia helmiä huopahelmien kanssa käyttää! Nuo muut helmet kun vaikuttavat mielestäni tuohon petroolin sävyynkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)