tiistai 29. huhtikuuta 2014

Huopakukkia ja onnistumisen iloa!

Noin puoli vuotta sitten innostuin huovuttamaan huopakukkia. Ensin tein yksittäisiä kukkia, ja sitten amarylliksiä. Periaatteessa olen ollut kukkiin ihan tyytyväinen, mutta joitakin sellaisia juttuja lopputuloksessa ja työskentelytavassa on ollut, jotka ovat mielestäni kaivanneet muokkausta verrattuna siihen, millainen on juuri se lopputulos, jonka itse mielessäni olen nähnyt. Aikas monta huopakukkaa tarvi huovuttaa, ja aikas monta tuumintatuokiota pitää, mutta viikonloppuna se sitten lopulta onnistui! Tai siis onnistui oikeastaan kaksi asiaa: Löysin lopulta sen omasta mielestäni (ainakin tähän asti) järkevimmän ja miellyttävimmän tekniikan huovuttaa sekä kukat että varret. Ja samalla tuo tekniikka muokkauksineen toimii niin, että kukista tuli lopulta juuri sellaisia, joilta niiden myös minun mielestäni pitäisi näyttää!


Sunnuntai-iltana kehittelin vielä tuota lehtiasiaakin. Niistäkin olen tehnyt erilaisia versioita, ja vielä kokeilin yhtä. Ajattelin, että josko tässäkin toimisi tuo "vähemmän on enemmän" -juttu. Niinpä päädyinkin huovuttamaan asetelmaan vain muutaman huopalehden. Aiemmin olen leikannut asetelmiin useita lehtiä huovutetusta levystä, mutta nämä lehdet huovutin yksi kerrallaan. Sen lisäksi, että muotoilin lehtiä myös huovutuksen aikana, lehdissä on muotoa antamassa ja pitämässä lehden sisällä oleva "rautalankaruoto". "Istutuksessa" palasin käyttämään amarylliksistäkin tuttua lempparimateriaaliani sisalia.
 
Kun asetelma oli valmis, totesin vielä sinkkiruukun kaipaavan "jotakin". Kaivoin esiin nauhalaatikkoni, ja lopulta omaan silmääni parhaiten sopi tuo vihreäruudullinen nauha. (Tietenkin se, jota löytyi juuri kahden asetelman verran, eikä mitenkään ne pitsinauhat, joita on jemmassa metritolkulla... ;) )
 
 
Minua huopakukkien tekemisessä kiehtoo kaksi asiaa: Ensimmäisenä on värit. Villan värien kanssa on ihanaa leikkiä! Näissä keltaisissa kukissa on käytetty yhteensä neljää eri villan sävyä! Lehdissä sävyjä on kaksi. Erilailla kerrostelemalla ja muotoilemalla villaa voi käyttää kuin maalia. Paitsi että kaikenlaisissa piirtämisissä ja maalauksissa minä olen aina ollut surkea. Onneksi on villa, jolla värittäminen onnistuu minultakin. =) Toisekseen kukkien huovutuksessa pääsee mitä parhaiten kikkailemaan villan huopumis- ja vanumisominaisuuksilla. Niillä konsteinhan nämä kukkien ja lehtien muodot juuri syntyvät. Pitkään etsin kukkien huovutusohjetta, ja nyt ymmärrän, miksi en löytänyt mieleistäni. Itse en ainakaan osaisi asiaa selittää, jossain vaiheessa vaan onnistuu löytämään ne oikeat otteet ja tavat. Ja sitä etsiessä jokunen huopakukka on kyllä lentänyt ö-mappiin, ja olen pari kertaa miettinyt, että voisikohan sitä jotain järkevämpääkin tekemistä ihmisellä olla kuin tunnista toiseen villan ja saippuan kanssa lutraaminen. ;) Tämä sama kuviohan on toistunut myös jokusen muunkin työn kohdalla. Osan kanssa on tullut lannistus, mutta silloin, kun lopulta saa aikaan toivomansa lopputuloksen, onnistumisen ilo on suuri.
 
Se käsillä tekemisen "juttu" taitaakin olla juuri siinä. =)
 
 

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Sulla on kyllä taito hyppysissäsi!!
  Vappuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! =) Iloista vappua myös sinulle!

   Poista
 2. On ne niin hienoja! Toi on muuten hieno tunne, kun jonkun hoksaa ja oppii tekemään juuri niin kuin on sen halunnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! =) Ja se tunne pitäisi muistaa silloin, kun on taas joku juttu, mitä yrittää ja yrittää... ;) Oon mää pari kertaa ehtinyt ajatella, että hiiteen koko huopakukat, mutta on siinä hyötynsä, kun sisua riittää. Vaikka taas toisaalta, jos sitä olis pikkusen vähemmän, ei tarttis ehkä jossain jutuissa ihan niin paljoa hakata päätään seinään. ;)

   Poista
 3. Sinun on ihan pakko osallistua tämän kuun Silmukan ytimestä-haasteesee. http://piponytimesta.blogspot.fi/2014/05/silmukan-ytimesta-haaste-52014.html Käväse kurkkaamassa linkistä. Haaste just sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisin aamusella katsomassa kans haasteen, ja totesin, etteipä mulle sopivampaa voisi olla nyt. =) Osallistuttu siis on, ja haastetyö on kuivumassa. ;) Mutta kiitos kun kävit vinkkaamassa, näitä haasteita kun menee paljon ohi!

   Poista
 4. Olet huovuttanut todella kauniita ja taidokkaita kukkia.

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)