lauantai 16. elokuuta 2014

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa

Lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi Tiia N!
 
***

Nyt se on sitten ihan oikeasti totta! Nimittäin kaupparekisterissä oleva toiminimeni. =D
 
Edellisellä kerralla kirjoittelinkin, että toiminimen rekisteröintiin tuli nimen takia pieni viivytys.
 
Kun reilu vuosi sitten aloin pitämään tätä blogia, blogille piti tietenkin keksiä nimi. Kaikenlaiset nimien keksimiset ovat olleen minulle aina jostain syystä hankalia. Niinpä mietin vain sitä, mistä aiheesta blogiani tulisin pitämään, ja jostain kummasti putkahti mieleeni sanat villaa ja lankaa. =) Ja siinä se sitten olikin. Kutakuinkin yhtä kauan kun olen tehnyt tuotteita myyntiin, olen myös pitänyt tätä blogia, joten tuotteiden myynti ja villaa ja lankaa alkoivat kuulua ajatuksissani vahvasti yhteen. Toisaalta myös myymissäni tuotteissa on ollut mukana lappunen, jossa tämän blogin osoite on ollut. Niinpä halusin nuo sanat myös toiminimeeni.
 
Luin kyllä ohjeistusta siitä, millainen toiminimen pitää olla, mutta siitäkään huolimatta en ymmärtänyt, että Villaa ja Lankaa ei yksistään ole riittävä. Ajattelin vain tiukasti, että sanat eivät ole verbejä eivätkä adjektiiveja. No, hakemus tuli sitten takaisin korjauskehoituksen kera. Yhden viikonlopun tiiviisti mietin, mitä tuohon Villaan ja Lankaan lisäisin. Se  olikin yllättävän vaikeaa! Miettimiseen osallistui myös perheeni, josta suuri kiitos heille! <3 Edelleen halusin, että Villaa ja Lankaa pysyy mukana, ja että nimi olisi jotenkin "minua", ja tästä syystä esimerkiksi englanninkieliset lisäsanat eivät tuntuneet hyviltä vaihtoehdoilta. Olen sitäpaitsi niin totaalisen surkea englannissa, että tuskin olisin osannut nimeä kunnolla lausuakaan. =D Jostain tuli sitten mieleen tuo Käsityöpaja. Aluksi siitä tuli mieleeni jokin Korvatunturin tapainen, mutta kun enemmän mietin, totesin sen kuvaavan tätä minun juttuani aika hyvin: Paja voi olla miten pieni vain, ja se voi olla missä vain: Kotona työpöydän ääressä tai mökin pihamaalla! Niinpä uudet paperit kaupparekisteriin! Tosin, varmistin läpimenoa vielä lisäämällä tällä kertaa ne kaksi muutakin vaihtoehtoa, mutta onneksi tuo eka meni läpi! Keskiviikkona töistä tullessani menin taas hetikohta koneelle, ja sieltä sitten löysin kaupparekisteristä tiedon, että nimi on rekisteröity! Täytyy sanoa, että tunne oli ja on yhä aika erikoinen! Sellainen innostuksen ja jännityksen sekoitus, josta löytyy myös epävarmuutta ja hulluutta. =D
 
Tosi kiitollinen olen siitä kannustuksen määrästä, mitä tähän toiminimen perustamisen liittyen olen saanut, niin perheeltäni ja ystäviltäni kuin teiltä täältä blogin kautta. Lämmin kiitos siitä! <3
 
 
 
Nyt onkin sitten puuhaa riittänyt. Viime päivät ovat sujuneet suunnilleen tähän tapaan: Herätys klo 6.30, sitten aamuhommat ja töihin. Töistä kotiin päin klo 17 jälkeen, ja ilta onkin kulunut verkkokauppaan liittyvissä jutuissa: Kuvaamista, kuvien muokkausta, tuotetietojen näpyttelyä, toimitusehtojen ym. sanamuotojen sorvaamista jne... Ja ennen kaikkea sitä verkkokaupan käytön opettelua! Niin ja onhan niitä kotitöitä ym. arkipäivän asioitakin pitänyt siinä sivussa vähän tehdä. =) Nukkumaanmenoaikaa en kehtaa tänne kirjoittaakaan. ;) Mutta niin se vain kummasti menee, että väsymys väistyy mielekkään puuhan tieltä. =)
 
Yksi asia, mikä tässä jutussa minua kiinnostaa, on uusien asioiden opettelu. Sitä on nyt tällä hetkellä eritoten tämä verkkokaupan teko. Toki tästä blogin pitämisestä on kertynyt taitoja, ja myös varsinaisten töideni puolesta puuhailen myös yhdenlaisten nettisivujen päivityksen kanssa, joten molemmista on varmasti apua myös tämän verkkokaupan teossa. Tällä hetkellä tilanne on se, että kutakuinkin kaikki tuotteet ovat kuvattuina, ja suurin osa niistä on jo verkkokaupassa. Kunhan saan sinne vielä loputkin, ja viimeisetkin tekstit ja tarkistukset tehtyä, on verkkokauppa toivottavasti valmis avattavaksi. Kun se aika koittaa, ilmoittelen siitä täällä hetimmiten!
 
Mukavaa viikonloppua! =)

4 kommenttia:

 1. Kiitos tervetulotoivotuksesta! :) Täällähän eletään jännittäviä aikoja, hauska päästä seuraamaan käsityöyrittäjän elämää tätä kautta. Tuo on varmaan monen käsityöihmisen unelma, mutta rohkeutta vaatii lähteä toteuttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä unelma on itsellänikin pitkään itänyt: Saada tehdä sydämen kyllyydestä asiota joista pitää. Nyt sitten vain löytyi tarpeeksi sitä rohkeutta (tai hulluutta =D ) toteuttaa tämä. Itseasiassa tämä on alkanut mennä niin omalla painollaan eteenpäin, että kai tässä jotain järkeä täytyy olla... =) Mutta sikälihän tämä on aika turvallinen ratkaisu, että jatkan edelleen kokopäivätoimisesti varsinaisessa työssäni, joten leipä ei ole tässä kiinni. Silloin paineet olisivat niin kovat, että tuskin minusta siihen tarvittavaa rohkeutta löytyisi. Silläpä arvostankin kovasti päätoimisia käsityöyrittäjiä!

   Poista
 2. Onnea uudelle Käsityöpajalle☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mate! =) Nyt viimepäivät tämä paja on keskittynyt tähän koneen äärelle, toivottavasti se kohta on taas tuolla villapussienkin luona! =D

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)