lauantai 25. lokakuuta 2014

Talvilintuja

Tällä viikolla ainakin täällä suunnalla on ollut KYLMÄ! Jossain vaiheessa jo mietin, vaikuttiko helteinen kesä kylmänsietokykyyn, kun tuntui, että kylmä tuuli meni luihin ja ytimiin asti. Nyt sitten pikku pakkanen onkin mennyt, ja vettä sataa...

Tämän viikon ohjelmassa on ollut lintujen huovutusta. Kesälintujen nokat taitavatkin olla jo hyvää matkaa kohti etelää...

 Talitiaisia...
 
...ja punatulkkuja on valmistunut.
 
Kuvassa punatulkun vatsa hehkuu hieman todellisuutta voimakkaamman värisenä. Edelleen pidin pääni, että tuolla oranssilla saa todellisemman värin kuin punaisella... Molemmilla linnuilla on pituutta nokasta pyrstöön 15-17 cm. Näistäkään ei muuten kahta samannäköistä pysty tekemään. Oma ilmeensä on ihan jokaisella. =)
 
 
Lisäksi olen tehnyt pienempiä punatulkkuja. Näillä on pituutta noin 11cm. Nämä punatulkut on tarkoitettu ripustettaviksi selässä olevasta siimasta tehdystä ripustuslenkistä, joten linnuilla ei siis ole jalkoja. Nämä on tehty jouluisella ajatuksella, joten näiden punatulkkujen vatsa on perinteiseen joulukoristetyyliin punainen. =)

Näiden lisäksi viikolla on valmistunut myös täydennystä jouluomenavarastoon, mutta omenoista ei nyt olekaan kuvaa. Mieliala vaihtelee vähän hetkittäin: Toisinaan koen, että asiat pajan suhteen ovat oikein hyvällä mallilla, ja taas hetkittäin tulee paniikki siitä, että aika ei riitä aika ei riitä... Juuri tänään pidin itselleni "palopuheen", että niin paljon teen kuin ehdin, ja se riittää. =) Käsityöpaja elää edelleen alkutaivaltaan, ja kaikki on opettelemista, se minun pitää oppia muistamaan! =)

Valkoinen villa on tilattuna, ja sitä odottelen saapuvaksi. Sitten alkaakin enkeleiden huovutus, ja myös esimerkiksi valkoisia joulusydämiä olisi vielä tehtävänä. Joulumyyjäissuunnitelmat ovat myös hyvällä mallilla, mutta niistä aikatauluista enemmän, kun saan paikat vielä varmistettua.

Nyt odottaa ompelukone ja pino puolivalmiita kauratyynyjä ompelijaa, joka tässä koneen ääressä blogin päivityksen merkeissä piti kahvitaukoa. Siispä hommiin!

 
Iloista viikonloppua! =)

4 kommenttia:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)