sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kauratyynyjä ja tuubihuiveja

Tänä viikonloppuna on taas tullut ommeltua. Minusta tuntuu, että ompelussa kaikkei haastavinta on ottaa esille ompelukone, ja levittää kaikki muutkin tykötarpeet. Kun tuo on tehty, alkaakin jo sitten sujua. =) Ehkä minulla vielä joskus isona on työhuone, jossa mahtuu tämä pajani olemaan "leväällään" kaikkine työvälineineen... ;)
 
Työlistalla oli tällä kertaa kauratyynyjä. Kauratyynyjä ompelen yleensä pieninä sarjoina niin, että tyynyjä on ollut vähän eri vaiheissa, ja kangastakin löytyi vielä palanen. Mieluiten teen niin, että leikkaan ensin kankaat yhdellä kertaa valmiiksi, ja sitten toisella taas ompelen, ja yritän tietenkin miettiä, että valmiina olisi tasaisesti molempia malleja ja värejä. Nyt tämänhetkiset kankaat on nyt käytetty, ja kaikki puolivalmiit valmiina, tai siis mahdollisimman valmiina. Tuloksena viisi täysin valmista niskalle suunniteltua kauratyynyä, ja muutamia valmiita päällisiä. Puuvillakangas varsinaisiin kauratyynyihin on nyt myös omasta varastostani loppu, joten varsinaisten tyynyjen ompelu niihin jää taas toiseen kertaan.  Toivon, että näitä menisi kaupaksi myös joulun aikaan esimerkiksi joululahjoiksi, joten varastoa oli hyvä täydentää. Ja nyt on taas selkeää lähteä kangaskauppaan, kun tiedän, millä mallilla tarvikevarastot ovat. =)

 
Ompelu on kyllä mukavaa vaihtelua huovuttamiselle, vaikka tuo jälkimmäinen ehdottomasti ykkösjuttuni on. Kauratyynyjen kanssa en tosin pääse ihan niin huoliteltuihin lopputuloksiin kuin toivoisin, mutta siihen on syynsä... Tärkeimpänä pidän sitä, että kauratyyny on kestävä. Kaura on kuitenkin aika painavaa ja jyvät teräviä, ottaen pussin mallin huomioon, joten saumojen kestävyyden takia teen tyynyihin myös tikkaukset. Jotta sauma taas kestäisi, haluan, että tyynyissä on kunnon saumanvarat, enkä myöskään halua tehdä niihin ohennuksia tai aukileikkauksia, joten kulmien ja mutkien kanssa on aina toisinaan taiteilemista. Vaan eipä ne saumat tuolta päällisen sisältä niin kovin paljoa näy. =) Ja toisaalta, kun saa aikaiseksi oikein priiman lopputuloksen, ja saa kaurat sinne tyynyn sisään, niin eipä se priima ulkoasu kyllä juuri siitä keskinkertaisesta silloinkaan erotu. =) Myös oma kikkailunsa on tuon pussin täyttämisellä. Täyttöaukon haluan ommella myös tiheällä tikillä koneella, jotta myös se kestäisi. Haluan myös täyttää tyynyn mahdollisimman täyteen, jotta se olisi käytössä mahdollisimman hyvä. Siinäpä sitä on myös taiteilemista täyden kauratyynyn ja sauman kanssa. Toisinaan, kuten eilen, täytyy välillä käydä laastarikaapinkin kautta. =)
 
 
Kangaslaatikossani on jo tovin ollut nämä ihanat ohuet trikookankaat, jotka kerran kangaskaupasta bongasin. Ne suorastaan huusivat pöydästä, että haluavat huiveiksi. Pakkohan ne oli siis ostaa. Ja kuten yleensä, ne kaikkein pienimmät ja helpoimmat hommat jäävät tekemättä, niin myös näiden huivien ompelu. Nyt ne taas kangaslaatikosta löysin, ja saatuani kauratyynyt valmiiksi, otin ne käsittelyyn.
 
 
Itse olen ihastunut huiveihin, ja nimenomaan tuubihuiveihin, koska niiden käyttö on niin helppoa. Muiden huivien kanssa puolet energiasta ja ajasta menee niiden sitomiseen ja uudelleen sitomiseen, koska se ei oikein tunnu meikäläiseltä luonnistuvan.
 
Tuubihuivien teko itse tuli kyllä todettua erittäin helpoksi ja edulliseksi! Aikaa meni eniten siihen, että yritin tehdä ensimmäiseen jonkinlaista hienoa saumaa: Kokeilun jälkeen totesin, että ohut siksak-ommel kankaan reunaan on kaikkein parhain ja huomaamattomin. Ompelin siis vaan lyhyet reunat yhteen, ja pitkät reuna "huolittelin" venyttämällä kangasta varovasti. Reuna hieman rullaantui, ja väitän, että muunlaisella huolittetulla siitä olisi tullut vain tönkkö. =) Kangaspussissa oli vielä kuitti tallella, joten totesin, että hintaa huiveille tuli reilut neljä euroa kappale. =D
 
Jostain syystä en saa tuohon ompelukoneen ääreen kovin ergonimista työasentoa, joten ompelun jälkeen alkaa yleensä aina hiipiä niskoista alkava päänsärky. Siispä, nyt menen kaivamaan oman kauratyynyni ja sukkaneuleen esiin, ja rentoutan hetken hartioitani neulomisen lomassa! =) Yleensä varma ja toimiva tapa! ;)
 

6 kommenttia:

 1. Hienot kauratyynyt ja tuubihuivit ☺
  Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mate! =) Hyvää viikkoa myös sinulle! =)

   Poista
 2. Ihania huiveja ja tyynyjä! Työniloa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tunnustan saman asain; haastavinta on tosiaan kaivaa se ompelukone esille... hih, mulla oottaa parast'aikaa yksi ompeluhomma, mutta kun sen koneen esiin asettaminen on niiin työlästä! ;-D
  Tuubihuivi ideasi on mainio! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen ajatellut, että jos nostaisi tavarat valmiiksi edellisenä päivänä, niin nopeutuisikohan se aloittaminen sillä? ;) Ja tuo tuubihuivi-idea ei varsinaisesti ole minun, taisi syntyä kangaskaupassa myyjän suurella avustuksella, mutta mukavaa jos ideasta on hyötyä! =) Ja googlettamallahan löytyy ideoita lisää! =)

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)