sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. Adventti


Niin se on taas vuosi tässä kohtaa, että tänään alkaa adventin, joulun odottamisen aika! Jouluradio on viritetty, ja jouluvalot kaivettu esiin. Tosin normaalista poiketen tällä kertaa vasta kaivettu esiin, ripustaminen on vielä tekemättä, sillä jostain haalimani flunssanpoikanen aiheuttaa tietynlaista saamattomuutta, ja lähinnä pakollisia juttuja olen tehnyt. Mutta onneksi on oikeat kynttilät. =)


Tänä vuonna tein tällaisen advettikynttelikön. Minulla on ollut mooonta vuotta adventtikynttelikkö, johon perinteiseen tapaan saa laitettua neljä kruunukynttilää. Nyt halusin adventtikynttelikön, jossa kynttilöitä voi polttaa pitkään. Tällähetkellä elämäni on melkoisen kiireistä, ja tiedän tarvitsevani rauhoittumisen hetkiä. Se ehkä oli myös syynä siihen, että jo viikkoja sitten aloin miettiä tällaista itselleni uudenlaista kynttelikköä.
 
Aiemmin kertomani rautalankainnostus jatkui näiden kynttilöiden askartelussa. Eipä näissä nyt tosin niin kovin paljoa tekemistä ollut. =) Tuo sinkkinen alusta löytyi ruokaostosten yhteydessä tavaratalosta. On ollut sopivasti siinä käytävänviereisessä hyllyssä, josta olen sitä katsellut jo hetken. Sitten vain neljä sopivan kokoista kynttilää kaveriksi mukaan. Astian pohjalle oli tarkoitus laittaa hieman koristekiviä, joita tiesin kotoa löytyvän, vaan niitä olikin jäljellä sen verran vähän, että pohja ei olisi kunnolla peittynyt.
 
Nuo numerot ja sydämet on tosiaankin väännetty rautalangasta, ja kiinnitetty kynttilän ympärille kieputetulla rautalangalla. Halusin kynttelikköön jotenkin näkyviin myös adventin värit: Joulun odotuksen violetin, paaston värin, ja 1. adventin juhlan valkoisen. Nämä oli helppo laittaa pujottamalla noihin kynttilöitä kiertäviin rautalankoihin sopivan väriset kristallihelmet.
 
 
"Pieni liekki tänään syttyy
  talven synkkään pimeyteen,
pieni liekki valon antaa
toivon tuikkeen sydämeen."
 
 
Hyvää adventin aikaa sinulle!
 

4 kommenttia:

 1. Ihanaa adventin aikaa myös sinulle! Kohta varmaan pääset rauhoittumaan, kun joulu on ohi!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! =) Itseasiassa uskon kyllä, että sellaisia rauhoittumisen hetkiä löytyisi päivittäin, jos vain ne hetket aina huomaisi käyttää hyödyksi. =)

   Poista
 2. Hyvää Adventin aikaa myös Sinulle ☺

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)