tiistai 4. marraskuuta 2014

Amarylliksiä, oppimisen iloa ja enkeleitä


Viimeviikolla saapui kovasti odotettu tilaus valkoista villaa. Ja valkoinen onkin ollut pajan pääväri siitä lähtien. =)
 
Viikonloppuna tein amarylliksiä. Tämä on taas näitä sivutoimisen pajan ajankäyttösuunnitelmaan liittyviä juttuja: Amarylliksiin pitää varata yhtäjakoisesti tietty määrä aikaa, joten niitä on kätevää tehdä juurikin viikonloppuna.
 
 
Amarylliksistä enemmän kuvia tuonnempana, mutta huovuttaessani tuli mieleeni kaivella kuva-arkistoista kuvia aiemmin tekemistäni amarylliksistä. Niitä löytyi, ja nyt pari kollaasia niistä. Kuvien laatu vaihtelee, mutta huovuttamieni amaryllisten "evoluutio" on aika helposti nähtävissä kuitenkin. =)
 

Ikävä kyllä päivämäärää tuolle kollaasin ensimmäiselle amaryllikselle en löytänyt, mutta veikkaisin, että sen tekemisestä on aikaa noin viitisen vuotta. Tämä oli ensimmäinen huovuttamani amaryllis. Työvaiheita en enää kovin tarkasti muista muuten, kuin että niitä oli MONTA! =)
 
Kollaasin toinen kuva on viimevuodelta. Tässä kohtaa työvaiheita oli jo noin puolet vähemmän. Ja olin lopputulokseen ihan tyytyväinen... Paras palaute oli ehkä se, kun ulkona olevissa myyjäisissä jotkut asiakkaat olivat huolissaan siitä, että amaryllis-parat paleltuisivat. =D
 
Ja viimeisessä kuvassa sitten nämä tämän vuotiset. Nämä amaryllikset syntyvät ehkä vielä vähän järkevimmin, ja kukintojen väritys on onnistuneempi. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kukkavanan kaikki osat varren alaosan lehtiä lukuunottamatta on huovutettu yhteen. Se on mielestäni sitä kaikkein "aidointa" huovutusta, ilman ompelua tai liimaamista. Tosin tästä kyllä poikkean itsekin tiettyjen töiden kohdalla, mutta iloinen olen, jos saan työn tehtyä ilman niitä. Totta on kuitenkin se, että tuotteissa tätyy myös miettiä ratkaisujen järkevyyttä, kestävyyttä, työaikaa (= kohtuullinen hinta tuotteelle) jne... Mainittakoon näistä amarylliksistä vielä se, että varren sisältä löytyy tukevasti rautalankaa, joten ei pitäisi olla pelkoa, että kukka "nuukahtaisi". =)
 

 
Tässä vielä lähikuvaa itse kukista, joissa muutoksen huomaa vielä paremmin... Oppimista ei välttämättä aina huomaa, kun tätä päivittäin tekee, paitsi ehkä siinä, että työvaiheet alkavat luistaa paremmin. Mutta kuvista muutoksen näkee. Taitojen kehittyminen ja oppiminen on hienoa, ja ilolla ajattelen, miten monta oivallusta vielä mahtaakaan olla tulossa! =)
 
 
Valkoisen villan saapumisen jälkeen on valmistunut myös enkeleitä. Enkelit ovat ehdottomasti olleet suosituimpia tuotteita, ja alkoi jo pientä paniikkiakin ilmetä, ehdinkö saamaan näitä joulun myyjäisiin valmiiksi. Tällä hetkellä tilanne näyttää siis hyvältä!
 
Enkeleitä viikkoosi! =)
 
 
 
 
 
 


6 kommenttia:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)