tiistai 20. tammikuuta 2015

Avainkoru

Vaijeriin tehdyssä avainkorussa on aina omat haasteensa kestävyyden kanssa. Toisaalta se ei saa olla liian kestävä, ja toisaalta sen pitäisi kestää melkoista kuormitusta.
 
Edellisen kerran Helmiq:ssa poiketessani kävimme tästä taas pitkähkön keskustelun, ja lopulta päädyin eräänlaiseen kompromissiin, ja ostin kelan 21 säikeistä, 0,45 vahvaa Acculon koruvaijeria. Ainakin noissa säikeissä huomaa kyllä selvän eron 7 säikeiseen verrattuna!
 
Ja siitähän piti sitten tehdä uusi avainkoru itselle! (Eipä minulla niitä vielä olekaan. ;) )

 
Yllättäen omiksi väreiksi valikoitu tällaista pirteää maanläheistä ruskeaa! =) Ja lempparihelmiäni, tietty. Elikkäs särölasihelmiä ja hopeafoliohelmiä. Ja koska kimallusta pitää aina olla vähän  myös, niin löytyy korusta muutama strassirondellikin. Ja kirkkaita hopeasisuksisia siemenhelmiä näiden helmien välissä.
 


Hopeafoliohelmien molemmin puolin on vielä pienet litteät kukkarondellit. Näitä pienenpieniä juttuja, joilla tulee sitä viimeisteltyä vaikutelmaa...

 
Lukko on jälleen tuollainen irrotettava malli, eli iso rapulukko on kiinni tuossa hopeoidussa kuvioidussa renkaassa pienellä rapulukolla. Ja vaijerin kestävyyden maksimoimiseksi tällä kertaa nuo vaijerin päät on kiinnitetty tuohon renkaaseen hopeoiduilla renkailla. Ja niskassa on hopeoitu lukko-osa. Koru siis koostuu ikäänkuin kahdesta eri vaijerista. Aiemmin olen tehnyt yhdellä vaijerilla, mutta silloin heikko osa tulee tuohon eteen keskelle... Vaijerinsuojat ovat jokaisen vaijerin päässä, samoin kolminkertaiset kiinnityshelmet välihelmillä. Mietin, tulevatko nuo kiinnityshelmet pahasti esiin tuossa edessä, mutta eivät tosiaankaan kyllä tule. Hyvin hukkuvat siemenhelmien väliin ilman päällyshelmiäkin. =)
 
 
Tässä vielä koru kokonaisuudessaan.
 
Paljon olen myös googlaillut juttuja, vinkkejä ja mielipiteitä näihin vaijeriin tehtyihin avainkoruihin liittyen. Vaikuttaa olevan sellainen ikuisuuskysymys mikä parhaiten kestää ja mikä on järkevintä. Taitaa siis olla osittain myös tekijästä ja mieltymyksistäkin kiinni sekä tekniikat että materiaalit. Jos sinulla on hyviä vinkkejä ja mielipiteitä asiaan liittyen, olisi mukavaa kuulla ja vaihtaa ajatuksia niistä! =)
 

10 kommenttia:

 1. Kaunis avainkoru. Minullakin on ollut vaijerin kanssa ongelmia. Kiinnityshelmi on heikko kohta jos koru joutuu siitä kohtaa jatkuvasti taitokselle tai kovalle nykäisylle, siitä se menee poikki. Toisaalta se on hyvä asia, toisaalta ei.Ihan suorasta kohdasta en ole onnistunut saamaan vaijeria poikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! =) Juu kiinnityshelmien kanssa saa myös olla tarkkana. Olen jostain lukenut, että jotkut käyttää kiinnityshelmiä pitkin korua siltä varalta, että jos koru menee poikki, niin helmet ei sinkoile ympäriinsä. Ite oon ajatellut, että se toisaalta tuo niitä heikkoja kohtia lisää... Itse olen saanut neuvon laittaa niitä kiinnityshelmiä 2-3 kpl, mutta niin, että välissä on aina muiten helmiä, 1 siemenhelmi ainakin.

   Poista
 2. Kyllä nyt harmittaa etten tee sellaista työtä jossa pitäisi kulkea avaimet kaulalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Tuli mieleen, kun joku joskus minulle sanoi, että ei nyt mitään kimaltelevia avainnauhoja voi töissä käyttää! Ja miksei muka? ;) =D "Timantithan" piristää mukavasti sitä harmaampaakin arkea. ;)

   Poista
 3. Kyllä onkin kaunis! Hyvät värit!
  'Timantit' tosiaan piristävät arkea!

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)