keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Bambutiskirättejä

Kun ensimmäisen kerran kuulin bambusekoitelangasta neulotuista tiskiräteistä, ajatukseni oli suunnilleen, että no hyi! Ensimmäinen mielikuvani oli nimittäin sellainen puolivetinen, löysä, nukkaa ja pisarajälkiä jälkeensä jättävä riepu. Ei kiitos! No, sehän johtui siitä, että materiaalina en tuntenut bambua juurikaan ollenkaan. Myöhemmin olenkin sitten neulonut bambusekoitelangasta vauvan vaatteita, ja olen käyttänyt bambua myös imuina kestovaipoissa.
 
 
Tosiasiahan on, että bambu on aivan loistava materiaali! Bambu imee kosteutta huomattavasti puuvillaa paremmin, ja on luonnostaan myös antibakteerinen, kiitos kuidun muodon! Sitäpaitsi bambu on sekä kaunista, että ihanan pehmeää!
 
 
Mutta ne tiskirätit! Niihin törmäsin eri jutuissa tasaiseen tahtiin, kunnes sitten kerran tuli mieleeni, että lankavarastoissani taitaakin itseasiassa olla bambusekoitelankaa. Siispä puikot esiin ja testiversiota tekemään. Kun tuo versio oli valmis, testasin tietenkin oitis. Kun ensimmäisen kerran kastelin rätin kraanan alla, väänsin kuivaksi ja aloin pyyhkiä keittiön työpöydän pintaa, karisi joka ainut ennakkoluulo saman tien. Kun pöydät oli pyyhitty, jatkoin jo oviin. Viimeinen niitti oli, kun sitten löytyi se pieni ja hyvin kuivunut ketsuppitahra, jota yleensä saa jo hetken hinkata. Nyt se vaati pari pyyhkäisyä, ja poissa oli. =)


Tuo testiversioni oli neulottu vähän paksummasta, 3½ - 4 puikkosuosituksen langasta. Niinpä sen kuivuminenkin tietenkin kestää vähän pidempään. Viikon käytön jälkeen rätti oli edelleen päällisin puolin kovin puhtaan näköinen, eikä minkäänlaista tunkkaista hajua ollut havaittavissa.
 
Viimeinen testi oli pesu: Lankavyyhdissä suositus oli 40 asteen hienopesu. Heitin rätin pyyhkeiden kera 60 asteen pesuun ja toivotin onnea matkaan ajatellen, että saapa nähdä, miten käy. Kun kone piippasi, kaivoin esiin muuttumattoman näköisen rätin, ja oioin sen oitis kuivumaan - keittiön hanan päälle tietenkin. =) Jostain syystä ei tehnyt mieli kaivaa laatikosta esiin uutta pätkää normitiskirättiä...


Kuten tässä viimeaikoina tapana on ollut, että hyväksi havaitut käsintehdyt asiat päätyvät tuonne verkkokauppaan, niin kävi nytkin. Nyt sieltä löytyy neljä eri värivaihtoehtoa, ja se viides on jo hyvää vauhtia puikoilla. Lankana näissä Hjertegarnin Blend Bamboo. Rätit ovat kaksivärisiä, ja ne on neulottu koiranhammasneuleella. Sopivaa mallia miettiessäni pohdin tuota nurjaa puolta, mutta tässä mallineuleessa se nurja puoli on niin "tasaisen nurjaa", että hyväksyin sen. Kuvaa en nyt huomannut laittaa siitä tähän, mutta täytyy korjata asia johonkin seuraavaan postaukseen.
 
Näitä on kyllä ihana neuloa! Ne ovat kuin pieniä makupaloja. =) Koska värikartasta löytyy montaa väriä, mahdollisuuksia riittää. Valmista tulee kohtuullisen nopeaan tahtiin, joten lopputuloksenkin näkee pian. Hauskaa värileikkiä siis. =) Rätit on viimeistelty virkatulla reunuksella.

 
Mielestäni pakkaus on myös osa tuotetta, ja tässäkin tapauksessa kovin pienellä sai tehtyä aikas symppiksen paketin. =)

8 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä liinoja. Räteiksi kun noin hienoja ei voi sanoa ☺

  VastaaPoista
 2. Kylläpä rätitkin voi olla kauniita. Koiranhammasneuleestapa en ole ennen kuullutkaan, hienoa pintaa. Kääre kyllä kruunaa koko "rätin".

  VastaaPoista
 3. Kauniita rättejä. Tuo koiranhammasneule on minullekin ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos noista tiedoista! Ja niistä räteistä tuli niin komeita! Ajattelin, että Wau tiskirättikin voi olla kaunis! Oot sinä taitava!

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)