sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Keskikesä!

Nyt se on täällä! Nimittäin keskikesä! Juhannusta on vietetty, ja yöt ovat ihanan valoisia. (Säästä en nyt kirjoita mitään, muuta kuin että vielähän tätä kesää on jäljellä. =) )


Juhannuskoivuja en hakenut, mutta juhannuksen kunniaksi keräsin ison kimpun luonnonkukkia. Ruukun sisällä on pieni muoviämpäri, ja kun kukat asetteli yksitellen varret limittäin ja lomittain, tuli tästä kesäkukkaruukusta aika runsaan näköinen.
 
Eijan Kudontaputiikin Facebook-sivuilla oli tässä taannoin kuva Eijan keräämästä niittyleinikkikimpusta, joka oli menossa kuivattavaksi. Tämä oli mainio muistutus minullekin, että nyt olisi tosiaan aika kerätä luonnonkukkia jos niitä meinaa kuivata. Lapsena keräiltiin äidin kanssa kukkia kuivattavaksi, ja se on elänyt mielessäni yhtenä "sitten joskus kun..." ajatuksena. Toki olen sitä jonkin verran tehnyt tässä välilläkin, mutta vähän eri on tehdä sitä täällä, kun koiraa lenkittäessä voi aina napata pienen kimpun mukaansa.
 
 
Ekat niittyleinikkikimput keräisin viikko sitten, mutta yhä löytyy hyviä, osin nuppuisia kukkia. Nämä ovat kyllä NIIN ihanan näköisiä! =)
 
 
Myös suolaheinää olen kerännyt. Sitäkin kasvaa täällä tienvarsilla ilahduttavan paljon. Minulla periaatteena on aina se, että en kerää ikinä mitään kukkia yhdestä kohtaa paljon, vaan sieltä täältä. Lapsillekin opetan, että kukkia pitää kerätä salaa. ;) Eli siis niin, että kukaan ei jäljestäpäin huomaa, että tästä on jotain parturoitu. Niinpä siis yhden lenkin aikana ehtii hyvin koiran pysähdystenkin lomassa napsia kukan tai heinän sieltä, ja toisen täältä.
 
 
Sitten vain kukat ja heinät pieniin nippuihin ja varsiin sidotaan langat.
 
 
Tässä kuva yleensä piemeänä olevan varaston pyyk... eikun siis kukkienkuivaustelineestä. ;)
 
Kuivatuille kukille minulla on yksi sisustusidea-ajatus, mutta palailen siihen joskus myöhemmin, mikäli saan toteutettua.
 
Tuosta Eijan kudontaputiikista muuten on vielä ihan pakko mainita kaikille neulomisesta innostuneille, että Eijalla on myynnissä kertakaikkisen huippuihania kasvivärjättyjä lankoja! Niiden lisäksi tietenkin myös upeita mattoja ja muuta kudottua. Suosittelen siis lämpimästä tutustumaan! =)
 
 
Ihania kesäpäiviä! =)
 

 
 

2 kommenttia:

 1. Luonnonkukat ainakin näyttävät tykkäävän sateesta, kun ovat niin isoja ja täyteläisen värisiä☺
  Mukavaa alkanutta viikkoa ♫~♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te, mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle! =) Ja kyllä, kesäkukat tykkäävät tästä kyllä selvästi! Nuo juhannusaattona keräämäni kukatkin ovat vielä aivan täydessä terässä. Tosin sitten taas ulkona olevat ruukkukukat ovat ehkä hieman ottaneet itseensä näistä viileistä ja tuulisista ilmoista, mutta toisaalta luulen sen kääntyvän vielä niille parhaaksikin, jos säät tästä vähän paranevat. Ovat ainakin hyvin kouliintuineita. =)

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)