lauantai 24. lokakuuta 2015

Huopa-amarylliksiä

Tänään Käsityöpajalla on heti aamuselta oltu istutuspuuhissa! Jostain juuri kyllä luinkin, että nyt olisi oikea hetki istuttaa amarylliksen sipulit, jotta kukkisivat jouluksi. Näiden amaryllisten kohdalla sen istutusajankohdan kanssa ei ole niin nuukaa, nämä nimittäin kukkivat takuuvarmasti jouluna! Niin tulevana, kuin sitä seuraavanakin! =)
 

Kukkimistakuun lisäksi näiden pakkaamisen kanssa ei myöskään ole niin nuukaa - eivät nimittäin ota itseensä kylmästä! Ei ole myöskään pelkoa, että liika kastelu venyttäisi varren tai liika vähä kastelu kuivattaisi kukinnon. Taatusti helpoin joulukukka ikinä! Ja vielä lisäbonuksena: Tämä kukka todennäköisesti sopii myös allergiselle! Tuoksuna hento villa ja mäntysuopa!

 
Ensimmäinen erä huopa-amarylliksiä on siis valmistunut. Vähän meinasi iskeä jo paniikkia näiden kanssa, aina kun suunnitelmat eivät mene kuten suunniteltu on... Olin edellisen viikon lomalla, ja tarkoitus oli tuon viikon aikana keskittyä pääasiassa näihin amarylliksiin. Vaan sitten kävikin niin, että tiukka ja sitkeä flunssapöpö jyräsi sunnitelmat. Minä sairastan yleensä melko harvoin, ja minulle flunssa tarkoittaa yleensä sellaisia päivän kestävää nenänniistoa, jota saattaa muutaman päivän perästä seurata esimerkiksi lievä päivän kestävä kurkkukipu, jos edes sitäkään. Tämä tauti taas kesti toista viikkoa! Jopa kuumemittarinkin lukemat nousivat muutamana päivänä, ja olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Yhden kerroksen raput saivat jalat maitohapoille, ja maailma meinasi hukkua nenäliinoihin. Nyt onneksi tauti on kutakuinkin selätetty, hieman bassovoittoista ääntä ja yksittäisiä aivastuspuuskia lukuunottamatta.
 
Viimejouluna amaryllikset olivat loppua kesken, ja siksi ajatus oli tänä vuonna huolehtia siitä, että niin ei kävisi. Mutta kuten sanottu, aina työsuunnitelmat eivät mene kuten itse on ajatellut. Tänä vuonnakin siis amarylliksiä, kuten kaikkea muutakin, on ja tulee olemaan se määrä, mitä niitä ehtii valmistua. Siihen ei stressaaminen auta yhtään! Sivutoiminen yrittäminen on sitä, että tehdään, mitä ehditään ja mitä pystytään. Ja viisastutaan virheistä ja otetaan oppia onnistumisista. =)
 
Joulumyyjäisaikataulut alkavat pikkuhiljaa olemaan selvillä. Vielä on joitakin viimehetken varmistuksia, mutta seuraavalla kerralla ehkä saan tännekin julkaistua listaa niistä. Myös Käsityöpajaa on tarkoitus pitää avoinna pariin kertaan vielä ennen joulua.
 
Ja tietenkin verkkokauppaan ovat tulossa niin nämä amaryllikset, kuten muitakin tuttuja tuotteita pikkuhiljaa kaiken aikaa. Nytkin muutama pari villasukkia, bamburättejä ja kännykkälaukkuja ovat tuossa kuvausjonossa. =)
 
 
Iloista viikonloppua!
 
 
 

6 kommenttia:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)