lauantai 10. lokakuuta 2015

Kännykkälaukkuja ja pipo

Kun kukkaroiden ompelussa päästiin vauhtiin, tuotekehittely jatkui. =) Kukkaronkehyksiä ostaessani löysin 10cm leveitä, lenkeillä varustettuja kukkarokehyksiä, ja siitähän se ajatus sitten lähti. =)
 

Kännykkälaukkujen korkeus on noin 16cm, ja leveys alhaalla noin 14cm. Lisäksi laukkuihin on ommeltu parin sentin levyinen ns. pohja.

 
Kännykkälaukkujen olkahihnan pituus on noin 120cm. Hihna on kiinnitetty laukkuun pienillä hakasilla, joten sen voi tarvittaessa myös irrottaa.
 
 
Laukkuihin on kiinnitetty vahvempi, tukeva tukikangas, joten laukut ovat mukavan ryhdikkäitä.


 
Näitä on ommeltu taas tänäänkin. Kännykkälaukut ovat uusimpia tuotteita, ja tämän muutaman viikon aikana, mitä ovat olleet myynnissä, myynti on vaikuttanut mukavan lupaavalta. =) Syytä onkin siis ompelukoneen hurista. =)


Myös pari heppa-aiheista yksiosaista kukkaroa valmistui tässä viikolla. Nämä on tehty 8cm leveään kehykseen, ja korkeus ja laveimmän kohdan leveys ovat 11cm. Myös nämä kukkarot olivat positiivinen yllätys, tuli nimittäin tehtyä kaikkien aikojen (siis puhutaan nyt Käsityöpajan ajoista ;) ) myyntiennätys. Juuri kun olin ne verkkokauppaan ja Facebookiin lisännyt, tuli viesti tilauksesta. =)

Myös itselle olen pitkästä aikaa ommellut jotain. (Jos ei siis lasketa niitä tsiljoonaa harjoituskukkaroa. =D ) Eilen kangaskaupasta lähti mukaan myös tällaista tähtikangasta. Minulla on sellainen ongelma, etten tahdo löytää mistään minulle sopivaa pipoa. Syy on päänympärykseni, joka on 58cm. Myytävät pipot ovat vain liian pieniä, ja kuten kaikki tietää, kamalaahan se on, jos pipo kiristää. Myyjäisistä ja markkinoiltakin olen yrittänyt aina etsiä, mutta sopivaa ei vain ole löytynyt, tai sitten sellaista, joka ei käytössä olisi kuitenkin liian pieneksi todettu. Ja lisättäköön vielä sellainen naisellinen turhamaisuus, että miesten pipoa en kuitenkaan haluaisi... Nyt siis trikoopala ihmeteltäväksi. Kaavat löytyivät Kodin Kuvalehden sivuilta, joita sitten muokkailin. Ompeluohjeet tuolta myös löytyivät, mutta, ylläriylläri en niitä tietenkään noudattanut. =D Vielä tulisi toinenkin pipo tuosta kankaasta, mutta ehkä vielä hieman säädän tuota säädettyä kaavaa lisää. Tuolla kaavalla oli kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle!
 
Pipo on tullut testattua jo niin lenkillä kuin pihahommissakin. Jäätyneet kesäkukat saivat häädön, ja kanervat löysivät paikkansa. Myös daalian mukuat sain kaivettua ylös. Ne tosin vielä odottavat astiassa lopullista talvisijoitustaan. Garden of My Dreams -blogin Facebook-sivuilta löytyikin juuri sopivasti hyvät neuvot ensikertalaiselle! =) Kiitos Maarit! =)

4 kommenttia:

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)