keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kukkaroita

Kesällä sain ns. luotettavalta taholta vinkin, että ommelluille kukkaroille olisi varmasti kysyntää. Etenkin kaksiosaisille tuplakukkaroille. Vakuuttava vastaukseni kuului kutakuinkin näin: "Kukkaroita en kyllä tee. Ja varsinkaan tuplakukkaroita. Ehdottomasti EN!!"
 
Vaan kuinkas sitten kävikään...? No, tiedättekin jo, tai ainakin varmaan arvaatte...
 
Täytyy sanoa, että alkuun ne hermot olivatkin koetuksella. Sanotaanko, että niistä harjoituskappaleista riittää kukkaroita omiksi tarpeiksi vielä pitkään. ;) Ensinnäkin, vahva periaatteeni on, että myytävissä tuotteissa en käytä valmiita kaavoja. Sellainen piti siis tehdä itse. Ja niitä mallimuutoksia sitten tulikin tehtyä pari. Toisekseen, toiselta koulutukseltani olen ompelija, mikä varmasti aiheuttaa sen, että katselen erittäin kriittisesti kaikkea ommeltua, eritoten itse ompelemaani. Vaikka en siis saisikaan aina aikaan haluamaani jälkeä, näen kyllä suunnilleen kaiken, mikä meni pieleen! Ja sitten nuo kehykset ja niiden kiinnitys oli oma juttunsa. Jos liima piti, eikä kukkaro ollut sillä liimalla myös kuorrutettu, niin viimeistään pihdeillä puristaminen lisäsi omien kukkaroideni pinoa. Vaan, harjoitus tekee, ei nyt vielä sentään lähellekään mestaria, mutta kelvollisia kukkaroita kuitenkin. Ja nyt niitä onkin sitten tehty!

 

Itselleni tuotteissa pari ehdottomasti tärkeintä asiaa on siisti lopputulos ja kestävyys. Tässä tapauksessa kestävyydessä eniten huolestutti tietenkin se, miten nuo kukkarot pysyvät kehyksissä kiinni. Sekin tuli sitten kerran testattua: Vasta tarkistusvaiheessa huomasin, että olin erääseen kukkaroon kiinnittänyt vahingossa sekundalaatuiset kehykset. Päätin yrittää, olisiko mitään tehtävissä. Ei riittänyt meikäläisen voimat kehyksiä irrottamaan! Tästä voisi siis päätellä, että normaalissa käytössä kestävät. =)

 
Aluksi tein vain näitä yksinkertaisia kukkaroita. Tässä esimerkiksi pellavakankaasta tehty kukkaro pitsinauhakoristeella, 8cm levyisillä kehyksillä.
 
 
Sitten uskaltauduin yrittämään myös kaksinkertaisia tuplakukkaroita, ja alkoihan se niidenkin teko sujumaan! =) Tuplakukkaroiden kehykset ovat 10cm levyisiä.
 
 
Tässä viimeisimmät tuplakukkarot. Oikeanpuoleinen kukkaro on tilaustyö, ja nuo kaksi muuta löytyvät myös verkkokaupasta.
 
Mitä siis opimme? No, paras olla koskaan sanomatta ei koskaan... ;)
 
Ps. Käsityöpaja löytyy nyt myös Instagramista! Uuden opettelua tämä vielä vähän on, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. ;)
 
 

8 kommenttia:

 1. Onpa upeita kukkaroita!
  Kaunista käsityötä :-)

  VastaaPoista
 2. Sisukkuutesi on palkittu, kauniita kukkaroita : )

  VastaaPoista
 3. Ihania! Katselen jo sillä "joululahjasilmällä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana, ja mukava kuulla että sillä silmällä katselet. <3

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)